“Garavuše” nastupaju uz Podravce, te Kiću, Štefa, Žigu i “Razbijače čaša”

Autor: Jelenko Topić

KUTJEVO/PITOMAČA – Ovog  vikenda točnije u petak 12. i subotu 13. lipnja održava se 23. Glazbeni festival „Pjesme Podravine i Podravlja 2015.“ u Pitomači na kojemu će na dvije festivalske večeri izvođači predstaviti 34 nove skladbe; njih 20 u petak na večeri popularnih tamburaških skladbi i 14 u subotu na večeri etno i folklornih skladbi Podravine i Podravlja.

Pred pitomačku publiku dolaze poznata imena: Kićo Slabinac, Žiga, Jerry Grcevich, Ladarice, Podravski mužikaši, Stjepan Jeršek Štef, Razbijači čaša, Franjo Barić, Cecilija, Rajko Suhodolčan, Garavuše, Sitan vez, Đuka Čaić, Ivan Mikulić i mnogi drugi – svi odreda vrsni pjevači i svirači koji će vam svojom iskrenom izvedbom približiti stihove, glazbu i aranžman jednako poznatih hrvatskih autora na što nećete ostati ravnodušni. Kutjevčanke će se predstaviti novom pjesmom pod nazivom “Sve što sija” za koju je glazbu napisao naš poznati autor Krešimir Stipa Bogutovac, a tekst njegov sin Hrvoje!

-Ovogodišnji festival pred publiku dolazi u osvježenoj koncepciji. Budući da oduvijek sjedinjujemo suvremeno s tradicijskim, i ove smo godine odlučili dvije festivalske večeri pripremiti prema tom ključu, no prvu večer prednost ipak ima suvremeno, dok drugu večer tu ulogu preuzima etno i folklorni izričaj-ističe umjetnički ravnatelj Marinko Barčan.

Nakon svake festivalske večeri u Festivalskom šatoru od 23 sata će biti popratna zbivanja pa će tako u petak Mirko Švenda Žiga predstaviti svoj novi album i održati koncert, a u subotu će publiku uveseljavati tamburaški sastav Mjesečina. Ove godine uprava Festivala će dodijeliti nagrade za najizvođeniju pjesmu prema podacima ZAMP-a i nagradu za novinarsko praćenje u prošloj godini.

Jedna glazbena poslastica rezervirana je za nedjelju, 14. lipnja, kada će u školskoj sportskoj dvorani s početkom u 19:45 sati Podravski mužikaši održati veliki koncert povodom 20. obljetnice svoga rada i postojanja.

/Foto: Arhiva, pozega.eu/

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: