Franjevački samostan u Požegi dobiva novog “poglavara”

Autor: D.K.

Franjevački samostan unutarnji dioPOŽEGA – Pod predsjedanjem fra Ivana Sesara generalnog vizitatora i predsjednika 39. Kapitula  Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda održana je “Tabula” kapitulskoga kongresa od 30. lipnja do 3. srpnja 2014. godine na kojem su doneseni odluke o premještajima braće franjevaca.

Nakon dugog niza godina dolazi i do promjene na čelu požeškog Franjevačkog samostana i župnika župe sv. Duha u Požegi. Dosadašnji gvardijan i župnik fra Josip Poleto raspoređen je na novu službu, za župnika župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja Zapolje. gdje već jedno vrijeme i obnašao istu službu.

Fra Josip Poleto, dosadašnji gvardijan Franjevačkog samostana Požega

Fra Josip Poleto, dosadašnji gvardijan Franjevačkog samostana Požega

Za novog gvardijana požeške Franjevačke crkve i župnika župe Duha Svetoga Požega imenovan je fra Milan Krišto koji je do sada obnašao službu provincijskog definitora koju će i dalje uz službe u Požegi obnašati.

fra Milan Krišto, novi gvardijan Franevačkog samostana Požega

fra Milan Krišto, novi gvardijan Franevačkog samostana Požega

Fra Igor Barišić, fra Nenad Meter i fra Gracijan Biršić, dosadašnji fratri koji su bili na službi u Požegi, također su dobili raspored za obnašanje novih službi.

Fra Igor Barišić prelazi u Franjevački samostan Našice gdje će obnašati službu župnog vikara u župi sv. Antuna Padovanskog. Za župnog vikara u župu sv. Antuna Padovanskog Čakovec odlazi fra Nenad Meter a fra Gracijan Biršić odlazi u Franjevački samostan Trsat gdje mu se povjerava služba ispovjednika.

U požeški Franjevački samostan dolaze dva nova fratra fra Drako Sudarić, koji je do sada obnašao službu župnog vikara u Borovom Naselju i fra Domagoj Šimunović koji do sada bio u Franjevačkom samostanu Slavonski Brod. Fra Darku je u Požegi uz službu župnog vikara župe Duha Svetoga povjerena i služba ekonoma Franjevačkog samostana, a fra Domagoj će obnašati službu župnog vikara. Službu župnog vikara u župi i nadalje će obnašati i fra Zlatko Papac koji nije zahvaćen premještajima i ostaje u Franjevačkom samostanu Požega.

Očekuje se da će tijekom srpnja i službeno preuzeti povjerene službe novi fratri koji su raspoređeni u Franjevački samostan Požega.

(Foto: djos.hr, ofm.hr, garten.hr)

   

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot