I Franjevačka mladež iz Požege krenula na 21. hod Frame prema Asizu

Autor: D.K.

frama hodočašćePOŽEGA – Sedmero članova Franjevačke mladeži jučer se zaputilo iz Požege na ovogodišnji hod Frame gdje su se pridružili ostatku mladih Osječkog područnog bratstva Frame kako bi zajedno s duhovnim asistentima i asistenticama krenuli na svoje “malo hodočašće” prema Asizu.

Ovogodišnji 21. hod Frame kreće iz Osijeka te će skupina od 70-ak mladih pješačiti našom Slavonijom sve do Našica odakle nastavljaju svoju put autobusom prema gradu sv. Franje – Asizu. Hodočašće je ispunjeno bogatim duhovnim programom koji pomaže mladima da se u zajedništvu približe Bogu.

Geslo ovogodišnjeg hoda je “Gospodine,što hoćeš da učinim?”, a ruta je Osijek Jug 2 – Petrijevci – Belišće – Marijanci – Magadenovac – Đurđenovac – Našice – Asiz.

Na hodu će proći kroz mnoga sela i gradove gdje će nastojati donijeti pjesmu i mladenački duh u slavljenju Nebeskog Oca. U Asizu kao konačnom odredištu svi mladi iz Europe u Porcijunkuli izmoliti će potpuni oprost. Zadnje dane svog boravka mladi će provesti obilazeći mjesta u kojima je boravio i djelovao sv. Franjo.

-Prva stvar koju si upišem u kalendar svako ljeto je Hod Frame ili kako ga mi zovemo “marš”. Iskustvo hoda je nezamjenjivo jer radost, prihvaćanje i ljubav koju sam vidjela tamo nisam našla nigdje drugdje. To su mladi koji se na par dana odvajaju od tehnologije i modernog svijeta da bi zajedno tražili i slavili Boga. Ovo mi je već treći hod i nadam se da će ih biti još – prije polaska rekla nam je Antonela Barišić dugogodišnja voditeljica Frame u Požegi.

Framin Hod tradicionalno je hodočašće Franjevačke mladeži koje se održava za vrijeme ljeta, krajem srpnja i početkom kolovoza. Hod se sastoji od prvog dijela hodočašća koji se odvija u Hrvatskoj, a drugi dio je put prema Italiji, Asizu.

Na hodočašću se obilaze i mjesta koja je posjećivao sv. Franjo i grad Asiz, mjesto njegova rođenja, te bazilika sv. Franje, bazilika sv. Klare, crkva sv. Damjana i druga znamenita mjesta.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot