I Franjevačka mladež iz Požege krenula na 21. hod Frame prema Asizu

Autor: D.K.

frama hodočašćePOŽEGA – Sedmero članova Franjevačke mladeži jučer se zaputilo iz Požege na ovogodišnji hod Frame gdje su se pridružili ostatku mladih Osječkog područnog bratstva Frame kako bi zajedno s duhovnim asistentima i asistenticama krenuli na svoje “malo hodočašće” prema Asizu.

Ovogodišnji 21. hod Frame kreće iz Osijeka te će skupina od 70-ak mladih pješačiti našom Slavonijom sve do Našica odakle nastavljaju svoju put autobusom prema gradu sv. Franje – Asizu. Hodočašće je ispunjeno bogatim duhovnim programom koji pomaže mladima da se u zajedništvu približe Bogu.

Geslo ovogodišnjeg hoda je “Gospodine,što hoćeš da učinim?”, a ruta je Osijek Jug 2 – Petrijevci – Belišće – Marijanci – Magadenovac – Đurđenovac – Našice – Asiz.

Na hodu će proći kroz mnoga sela i gradove gdje će nastojati donijeti pjesmu i mladenački duh u slavljenju Nebeskog Oca. U Asizu kao konačnom odredištu svi mladi iz Europe u Porcijunkuli izmoliti će potpuni oprost. Zadnje dane svog boravka mladi će provesti obilazeći mjesta u kojima je boravio i djelovao sv. Franjo.

-Prva stvar koju si upišem u kalendar svako ljeto je Hod Frame ili kako ga mi zovemo “marš”. Iskustvo hoda je nezamjenjivo jer radost, prihvaćanje i ljubav koju sam vidjela tamo nisam našla nigdje drugdje. To su mladi koji se na par dana odvajaju od tehnologije i modernog svijeta da bi zajedno tražili i slavili Boga. Ovo mi je već treći hod i nadam se da će ih biti još – prije polaska rekla nam je Antonela Barišić dugogodišnja voditeljica Frame u Požegi.

Framin Hod tradicionalno je hodočašće Franjevačke mladeži koje se održava za vrijeme ljeta, krajem srpnja i početkom kolovoza. Hod se sastoji od prvog dijela hodočašća koji se odvija u Hrvatskoj, a drugi dio je put prema Italiji, Asizu.

Na hodočašću se obilaze i mjesta koja je posjećivao sv. Franjo i grad Asiz, mjesto njegova rođenja, te bazilika sv. Franje, bazilika sv. Klare, crkva sv. Damjana i druga znamenita mjesta.

Više iz kategorije