Francuski srednjoškolci pozvali vršnjake da posjete Poljoprivrednu školu u Požegi

Autor: DK

POŽEGA – U sklopu svog stručnog putovanja Poljoprivredno-prehrambenu školu u Požegi posjetili su učenici privatne Poljoprivredne škole iz Lan Dreu iz Francuske koja se najviše bave raličitim obrazovanjima među kojima je zastupljeno većim dijelom i vinogradarstvo.

Učenici te privatne škole u Francuskoj još izučavaju hortikulturu, voćarstvo i stočarstvo a u požeškoj školi proširili su djelokrug znanja i upoznali s programom školovanja, školskim plastenicima, pogonom pekare, školskim vinskim podrumom, voćnjacima i vinogradima škole.

Nelly Leray, profesorica iz Francuske

– Došli smo ovdje da kompariramo svoje školske programe sa programima ostalih europskih država koji imaju poljoprivredna usmjerenja. Ovdje ćemo još posjetiti neke specifične proizvođače u poljoprivrednoj preradi a neizostavan će biti obilazak i kulturnih znamenitosti. Hrvatska nam je potpuna nepoznanica za koji dolazak učenici sami financiraju ovakve projekte – istakla je profesorica Nelly Leray koja je još sa jednim kolegom u tom projektu.

Kolege ove generacije iz iste francuske škole prije tri godine također su posjetili Poljoprivredno-prehrambenu školu u Požegi te su ponijeli sa sobom lijepa iskustva zbog čega je su se i odlučili posjetiti Zlatnu dolinu.

Nakon posjeta Poljoprivrednoj školi u Požegi učenici su obišli uljaru bučinog ulja Grbić u Požegi, proizvodnju kulena OPG-a Vjenceslava Hruške u Bjeliševcu i jednu manju vinariju na kutjevačkom vinogorju.

Marija Grgić, ravnateljica Poljoprivredno-prehrambene škole u Požegi

Ravnateljica Prehrambene škole Marija Grgić izražava veliko zadovoljstvo zbog dolaska učenika iz strukovne škole iz Francuske kojom prilikom je razmijenila određena iskustva sa kolegama profesorima koji su bili u pratnji učenika.

IMG_9523 (Small)

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »