/FOTOGALERIJA/ „ZLATNI GLAS 2018.“: Odlukom žirija nagrade Lajbekima, Tkanici i Happinessu, a publike Baćama, A. Baketarić i Witovskom

Autor: D.K.

KAPTOL – Tradicionalni 44. Festival tamburaških pjesama „Zlatni glas zlatne doline 2018.“ u Kaptolu donio je 18 novih pjesama u izvođenju tamburaških sastava i solista uz pratnju tamburaša Rubato s područja kontinentalne Hrvatske. Organizator je bila ožćina Kaptol u suradnji sa Udrugom za glazbu „Pan press“ iz Požege,a pod pokroviteljstvom Požeško-slavonske županije, a festival je pratilo nekoliko stotina gledatelja.

Odlukom stručnog žirija prvu nagradu, a to je uz novčani iznos snimanje video –spota i nastup na požeškom „Aurea festu“ osvojio je TS Lajbeki iz Velike Gorice s pjesmom Noćas ti dolazim u snove koju je na tekst Đurđe Habel uglazbio Matija Kos,te aranžirao Krunoslav Dražić, drugi je TS Tkanica iz Nove Gradiške sa skladbom „Jedna runda“ Gorana Ivanovića Laca, a treći grupa Happiness iz Karlovca i pjesma Pozdravi mi Slavoniju koju je na tekst Pere Picukarića skladao Vlado Smiljanić.

Posjetitelji u dvorani svojim glasovima prvu nagradu su dali muškoj pjevačkoj skupini Baće iz Tenje koji su uz TS Žeteoci otpjevali pjesmu Josipa Valentića Na utvaju, druga je Ana Baketarić iz Pleternice s pjesmom „Zatvori oči“ autora glazbe Alena Mozera i teksta Ivana Olića, te treći Željko Witovsky iz Osijeka(pjesma Gubitnik za koju je tekst napisala Štefanija Soldan, te glazbu i aranžman Alen Mozer).

Pozdravne riječi uputio je načelnik općine Kaptol Mile Pavičić koji je izrazio veliko zadovoljstvo zbog održvanja festivala.

-Zadovoljstvo mi je da smo na 44. Festivalu koji će uskoro proslaviti i pola stoljeća svog postojanja. Ponosni smo što ovaj naš festival s novom koncepcijom ustrojenom od prije nekoliko godina i dalje uspiješno traje. Zahvaljujem na podršci pokrovitelju Požeško-slavonskoj županiji, ali i našim brojnim sponzorima bez kojih festivala ne bi bilo. Nadam se da ćemo i dalje uživati u našoj slavonskoj glazbi jer znamo kako je riječ o festivalu koji je iznjedrio danas poznate glazbene zvijezde poput Ivane Kindl i Vesne Pisarović pa možda će netko i od sadašnjih i budućih izvođača jednako uspješno kročiti zvjezdanim stazama hrvatske estrade – rekao je načelnik Pavičić.

Festival je otvorio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević naglasivši kako mu je čast i ponos što je Županija u Kaptolu na tako dugotrajnom festivalu.

-U vrijeme kada se borimo da opstanemo u našoj Hrvatskoj, s tamburaškom glazbom koja je ponos naše Slavonije, 44 godine tu je festival koji se zove “Zlatni glas Zlatne doline”.  I na tome treba čestitati svima – i utemeljiteljima i današnjim entuzijastima koji to nastavljaju te ne dozvoljavaju da se tradicija i kultura zatru na ovim prostorima.Šaljemo tako poruku – tu smo, jesmo i bit ćemo i u buduće. Ponosan sam što sam župan ovih prostora i što možemo biti pokrovitelji ove divne manifestacije i ovih pjesama koje će pronijeti jednu autentičnu poruku širom Hrvatske – rekao je župan Tomašević.

Nakon dodjele nagrada zatvorio ga je  Josip Soudek, zamjenik kaptolačkog načelnika koji je proglasio otvorenim natječaj za jubilarni 45. „Zlatni glas zlatne doline 2019.“. Gosti festivala bile su Slavonske lole koje su izvele jednosatni program dok je radio festivalski žiri.

Objavljen je festivalski album čijom prodajem je prihod dat za potrebe Caritasa župe sv. Petra i Pavla u Kaptolu.

Tehničko snimateljska ekipa „Studija Paradigma“ iz Osijeka snimala je festivalske nastupe, a snimku će emitirati 11 televizija u RH i dvije u susjednoj Bosni i Hercegovini koje su medijski pokrovitelji. Uz njih to su još portali pozega.eu i slavonski.hr, Radio Osijek, RVA, Soundset Požega i Kronika Požeško-slavonska.

Foto: D. Mirković [FAG id=242413]

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88