/FOTOGALERIJA/ Veliki broj hodočasnika proslavilo Gospu Voćinsku: „Dobro mi je poznato da uvijek s velikom srdačnošću prema Isusovoj Majci dolazite u Voćin“

Autor: D.K.

Po tradiciji i ove je godine više tisuća hodočasnika proslavilo blagdan Gospe Voćinske, u njenom svetištu u Voćinu. Okupili su se hodočasnici Katedralnog, Posavskog i Zapadno-slavonskog arhiđakonata gdje su svečanim euharistijskim slavljem i procesijom proslavili svoju Nebesku Majku. Koncelebrirano misno slavlje predvodio je mjesni biskup msgr. dr. Antun Škvorčević u zajedništvu s trideset svećenika, među kojima su bili prepošt požeškoga Stolnog kaptola sv. Petra Ivica Žuljević, rektor pleterničkog svetišta Gospe od suza Antun Ćorković, dekan Slatinskog dekanata Dragan Hrgić, te voćinski župnik Ivan Ereiz.

Na početku slavlja biskup je pred likom Gospe Voćinske uputio pozdrav Isusovoj Majci, Pozdravljajući zatim nazočne hodočasnike biskup je rekao: »Blagdan je Gospe Voćinske, od davnine popraćen hodočašćem iz požeškoga i posavskog kraja, napose pješačenjem u Voćin. Od srca vam čestitam blagdan te vas radosno i s poštovanjem sve pozdravljam. Dobro mi je poznato da uvijek s velikom srdačnošću prema Isusovoj Majci dolazite u Voćin. To ona osjeća, tome se raduje, sve vas prihvaća i grli, željna zagrijati Vaše živote Božjom toplinom, ljubavlju svoga Sina Isusa Krista, jedinog spasitelja čovjeka. Osobit pozdrav upućujem pješacima koji su jučer od Davora i Nove Kapele, preko Požege i Stražemana dva dana na putu, kao i one koji su im se danas u Stražemanu i na drugim stranama naše Biskupije pridružili. Zahvaljujem vam za žrtvu koju ste time posvjedočili, i ljubav koju ste prema Isusovoj Majci na taj način očitovali. Pozdravljam svećenike, redovnike i redovnice, đakone, bogoslove, svećeničke aspirante, vjeroučitelje, sve vas požrtvovne i vjerne hodočasnike iz župa Katedralnog, Posavskog i Zapadno-slavonskog arhiđakonata te iz drugih dijelova Požeške biskupije i krajeva naše domovine.

-Pozdrav svima vama koji ste odjeveni u narodne nošnje i druge povijesne odore, među kojima su i članovi Kravat pukovnije iz Zagreba. Osobit pozdrav vama koji ste nam se pridružili u iskazivanju odanosti Gospi Voćinskoj izravnim prijenosom putem platforme na Web-stranici Požeške biskupije, putem Hrvatskoga katoličkog radija i Radija Marije. Povjerimo Isusovoj Majci sve životne terete koje nosimo, napose oboljele od Covida-19 i one koji im požrtvovno služe, one koji trpe zbog posljedica nedavnog nevremena u Požegi i okolici te našičkom kraju, kao i one koji su minulih dana ostali bez svoga radnog mjesta, među njima i radnice požeške tekstilne tvornice „Orljava“. Raskajanim srcem i čistom savješću započnimo ovo sveto slavlje u čast naše Gospe Voćinske.« – rekao je biskup

Svečano euharistijsko slavlje završilo je procesijom s likom Gospe Voćinske uz pjevanje marijanskih pjesama i upaljene svijeće na kojem su među brojnim vjernicima bili prisutni požeško-slavonska županica Antonija Jozić, njen zamjenik Ferdinand Troha i požeški gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić.

Foto: Ante Krstanović

Među brojnima koji su stigli autobusima i automobilima najveću su žrtvu podnijeli hodočasnici-pješaci od kojih su neki propješačili i više od 90 kilometara kako bi iskazali poštovanje i zahvalnost prema onoj ženi koja im daje snagu i utjehu u svakodnevnom životu.

Svetište Voćin rado posjećuju obitelji s djecom koje se svojoj Nebeskoj Majci utječu i od nje traže ohrabrenje i zagovor kod Nebeskog Oca koji je itekako mnogima potreban u današnjem teškom življenju.

Foto: Ante Krstanović

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot