/FOTOGALERIJA/ Svečanim euharistijskim slavljem i procesijom proslavljena Gospa Voćinska: “Evo nas ponovno ovdje da bismo s Marijom bili večeras sabrano biskupijsko srce koje Boga voli”

Autor: D.K.

O blagdanu Gospe Voćinske, koji se slavi 21.kolovoza, i ovu su se godinu okupili brojni hodočasnici Katedralnog, Posavskog i Zapadno-slavonskog arhiđakonata gdje su svečanim euharistijskim slavljem i procesijom proslavili svoju Nebesku Majku.

Koncelebrirano misno slavlje predvodio je mjesni biskup msgr. dr. Antun Škvorčević u suslavlju s 30-ak svećenika.

Među brojnim vjernicima koji su stigli autobusima i automobilima bili su i oni koji su posebnu žrtvu podnijeli hodočasnici-pješaci. Neki od njih propješačili su i više od 90 kilometara kako bi iskazali poštovanje i zahvalnost prema onoj ženi koja im daje snagu i utjehu u svakodnevnom životu.

-Dragi vjernici pristigli sa svih strana središnjeg i južnog dijela naše Požeške biskupije. Evo nas ponovno u Marijinom Voćinu da bismo s njom bili večeras sabrano naše biskupijsko srce koje Boga voli i želi poput nje Boga čuti, Boga razumjeti, s Bogom se sporazumjeti i od njegove i po njegovoj živjeti. Nalazimo se u Godini Božje riječi u našoj biskupiji. Ovo hodočašće kao i druga žele biti posvećena Božjem govoru. Neka nas ona uči i večeras i neka nas pouči kako valja pred tom Božjom riječju stajati i nju vršiti – rekao je u uvodu misnog slavlja biskup Škvorčević.

Svečano euharistijsko slavlje završilo je procesijom s likom Gospe Voćinske uz pjevanje marijanskih pjesama i upaljene svijeće na kojem su između brojnih vjernika bili prisutni požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, požeški gradonačelnik Darko Pujašić i drugi.

Foto: D. Mirković [FAG id=279210]

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek