/FOTOGALERIJA/ DEVET DESETLJEĆA DVD ORLJAVAC:S. Bešliću spomenica za 60, te A. Brusu,D. Geslu i M. Paviću za 50 godina u vatrogastvu

Autor: Jelenko Topić

DOPREDSJEDNIK HRVATSKE VATROGASNE ZAJEDNICE ŽELJKO PETROVIĆ URUČIO PLAKETU SLAVLJENICIMA

ORLJAVAC – Polaganjem vijenaca na spomenik poginulim braniteljima u Orljavcu, svečanom sjednicom i združenom vježbom vatrogasaca brestovačkog kraja Dobrovoljno vatrogasno društvo Orljavac proslavilo je 90 godina osnivanja i rada. U sklopu svečanosti predstavljena je publikacija „DVD Orljavac 1928.-2018.“ autora Borisa Ožanića koja donosi povijest ovdašnjeg vatrogastva kroz desetljeća. Pokrovitelji proslave jubileja bili su općina Brestovac i Požeško-slavonska županija. Društvo ima veliko značenje jer je jedino na pravcu od Brestovca do Pakraca, to je požarno opterećeno područje, te još nerazminirano, a operativcima manjka osobne i zaštitne opreme.

-Ubrzo nakon osnivanja gradilo se spremište, pred Drugi svjetski rat počela je gradnja vatrogasnog doma, te je završen nakon toga rata, a poslije Domovinskog rata dom je obnovljen – kazala je u povijesnom pregledu rada DVD Orljavac u ime Upravnog odbora Renata Pavić. Priznanja i medalje primili su brojni vatrogasci.

Spomenicu Hrvatske vatrogasne zajednice za 60 godina u vatrogastvu dobio je Stjepan Bešlić, dok su spomenice za pola stoljeća aktivnosti primili Drago Gesl, Antun Brus i Marko Pavić. Za 40 godina spomenice su uručene Siniši Dragaš, Zdravku Matokoviću, Marijanu Mihaljeviću i Ivici Vinkoviću, te za 30 godina Josipu i Damiru Paviću, Ankici Dragaš, Josipu Smokoviću i Juri Ćosiću.

-Visoka obljetnica pokazuje da su ljudi u ovoj maloj sredini održavali tradiciju, pa tako treba nastaviti i dalje uključujući mlade u rad društva-kazao je čestitajući jubilej u ime općine Brestovac zamjenik načelnika Jozo Buće s kojim je bio i predsjednik Općinskog vijeća Tomo Vrhovac. Uručio je zastavu društvu, te najavio unutarnje uređenje doma zajedno sa izmjenom stolarije.

-Kroz povijest je bilo i teških trenutaka pa se svi trebamo potruditi za budućnost- istakao je u pozdravnoj riječi uz čestitke slavljeniku zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović.

Dopredsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Petrović uručio je predsjedniku DVD Orljavac Josipu Paviću plaketu uz ovaj jubilej.

-Drago mi je zbog velikog jubileja, a očekujemo bolje dane za vatrogastvo kroz izmjene zakona i dodatna sredstva za rad – rekao je u ovoj prigodi Ž. Petrović. Županijski vatrogasni zapovjednik Josip Ugrin uz čestitke im je uručio priznanje VZ županije, a čestitke uz poklon uputio je i Josip Svoboda, zapovjednik VZ Požeštine.

Tijekom druženja na slavlju ovdašnjeg vatrogastva nastupio je glazbeni sastav Danko&Cocktail.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »