/FOTOGALERIJA/ DAN OŠ “MLADOST“ JAKŠIĆ: Energetski obnovljene tri zgrade, dvije se obnavljaju,a 2019. matična škola

Autor: Jelenko Topić

JAKŠIĆ – Prigodnom izložbom učeničkih radova, priredbom i svečanom sjednicom jakšićka Osnovna škola „Mladost“ proslavila je svoj dan.

-Postigli ste vidne rezultate,po projektima ste prepoznatljivi, a županija daje potporu i sufinancira obnovu i opremanje objekata jer se borimo da podignemo standarde u školstvu –kazao je u pozdravnoj riječi požeško-slavonski župan  Alojz Tomašević uz kojega je bio zamjenik jakšićkog načelnika Mile Barišić.

Priznanje za napredovanje u zvanje mentor dobila je Ivana Novak Kamenčak, učenica  Rea Marković kao državni prvak 2017. među mladim tehničarima, te šest učenika sa 5,0 prosjekom  tijekom školovanja, a  pohvalnice učenici sudionici  županijskih natjecanja.

– Upisano je tada 347 učenika sveukupno   u matičnoj i  pet područnih škola što je samo 2 učenika manje nego li godinu dana ranije što govori da u našoj sredini ima djece i obitelji koji odlučuju ostati tu živjeti.  Uvjeti rada u školi su iznadprosječni, prošle godine uređeni su i asfaltirani vanjski sportski tereni, a zahvaljujući osnivaču  županiji dobili smo namještaj za sve razrede u matičnoj školi u vrijednosti od 165 tisuća kuna – kazao je ovom u prigodom  ravnatelj OŠ „Mladost“ Boško Obradović i dodao da je uređena i opremljena školska kuhinja u vrijednosti 230 tisuća kuna, a općina Jakšić donirala je 15 računala tako da je informatička učionica primjereno uređena. Uz to svaki predmet je stručno zastupljen.

– U suradnji sa razvojnom agencijom PANORA prijavili smo zgradu matične škole za energetsku obnovu u vrijednosti 5 milijuna kuna,početak radova očekujemo u ljeto 2019. Tim bismo radovima ostvarili energetsku uštedu, a renovirali bi sanitarne čvorove. U zadnje tri godine obnovili smo svih pet područnih škola. Krenuli smo sa PŠ Treštanovci, prošle godine obnovljene su škole Tekić i Cerovac, općina Jakšić je opremila obje ove škole novim namještajem, a ove smo jeseni počeli  obnovu preostale dvije škole u Rajsavcu i Traparima- ističe nadalje Obradović i dodaje da je škola izabrana u eksperimentalni program ˝Škola za život˝, koji će se provoditi u idućoj školskoj godini, a dobiti će opremu u vrijednosti od više od 100 tisuća kuna.  Uz to sudjeluju u niz projekata, predavanja i radionica.

Surađuju sa svim udrugama i institucijama na području općine Jakšić. Zahvaljujući ulasku  eksperimentalni program Škola za život dobili su obećanja za zapošljavanje psihologa i logopeda čime bis kompletirali pedagošku službu, a postoji mogućnost uvođenja informatike kao izborni predmet. Krenuli su dogovori s općinom Jakšić da se  od jeseni 2019. godine organizira produženi boravak za učenike nižih razreda, a pripremaju osnivanje školske zadruge.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »