/FOTO/ Stipendije darovitim učenicima i studentima: Najvažniji projekt za budućnost grada Požege

Autor: DK

POŽEGA – Grad Požega će u 2017. godini stipendirati 31-og studenta i pet darovitih učenika za koje je u proračunu osigurano 300 tisuća kuna. Novi studenti – stipendisti, njih 18 (10 redovnih i 8 izvanrednih) te četiri stipendije za darovite učenike (tri redovne i jedna izvanredna stipendija) potpisali su Ugovore o stipendiji s požeškim gradonačelnikom Vedranom Neferovićem na kojoj svečanosti je bio i njegov savjetnik prof.dr.sc. Borislav Miličević.  Grada Požege danas je u gradskoj vijećnici potpisalo 18 novih studenata stipendista  

Sve njih je u Gradskoj vijećnici grada Požege pozdravio požeški gradonačelnik Vedran Neferović i njegov savjetnik prof. dr. sc. Borislav Miličević.

-Ponosan sam na mlade i uspješne ljude u našem gradu koji studiraju razne fakultete, tu doista ima respektabilnih rezultata i ocjena, a svaki fakultet ima svoje vrijednosti. Svima vam od srca želim puno uspjeha i nadam se da će ova studentska stipendija od 850 kuna biti dodatni poticaj i vama ali i drugim mladim ljudima koji se odluče na studiranje. Želim da se svi vratite u naš grad te da svoja znanja koja ste stekli za vrijeme studija koristite upravo ovdje, a naša je obaveza da pokušamo stvoriti  što više uvjeta za vaš povratak – rekao je gradonačelnik Vedran Neferović.

Kolege studente i učenike prigodnim riječima pozdravio je i savjetnik požeškog gradonačelnika prof. dr. sc. Borislav Miličević koji je naglasio kako je dodjela stipendija najvažniji projekt za budućnost grada Požege

-Ovo je po meni najvažniji projekt za budućnost našeg grada, projekt poticanja stjecanja naobrazbe naših mladih kolega. Vama mlade kolege čestitam što ste svojim dosadašnjim poštenim radom postigli i ostvarili rezultate da imate pravo na ove stipendije. Stoga sam uvjeren, osim što će vam ova stipendija pomoći da još bolje i lakše ostvarite svoje akademske ciljeve, da ćete se po završetku svog obrazovanja vratiti u naš grad i svojim novostečenim znanjima pridonijeti stvaranju  nove budućnosti našeg grada – naglasio je prof. dr. sc. Miličević.

/Foto: Marko Krstanović/

Komentiraj: