Folklorne običaje iz svoga kraja prikazalo šest kulturno umjetničkih društava na smotri folklora u Brestovcu (FOTO GALERIJA)

Autor: S.P.

BRESTOVAC – Na tradicionalnoj smotri folklora „Dođi diko večeras na sijelo“ u Brestovcu okupilo se šest društava. Folklorne običaja iz svoga kraja prikazali KUD Tamburica iz  Velimirovaca, KUD “Stjepan Šajnović” iz Osekova, KUD “Šokadija” iz Batirne, Kulturno-umjetnička udruga Voćina, KUD “Bektež” iz  Bekteža  te domaćin KUD “Berda” iz Brestovca.

-Iako svake godine smotru održavamo u svibnju, ove smo godine pomaknuli datum u lipanj jer smo bili domaćini i Županijskog kulturnog mozaika. Radujemo se ovim susretima zbog druženja s drugim folklorašima koji dijele našu ljubav prema tradiciji. Posebice je to važno zbog naših mladih koji u velikom broju dolaze u društvo. Aktivnih članova koji plešu i sviraju imamo trenutno oko 40, pa ponekad znamo imati i problema s nošnjama, ali važno je da se okupljamo i radimo – rekla nam je predsjednica KUD-a Berda Danijela Grgić.

Među brojnim gostima i uzvanicima bio je i Alojz Tomašević, požeško-slavonski župan, Jozo Buće i zamjenik načelnika općine Brestovac koji su sve nazočne pozdravili i zaželjeli dobrodošlicu.

/Foto: D.Mirković /

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: