Folkloraši vrhunskim koreografijama pokazali običaje hrvatskih krajeva

Autor: Jelenko Topić

SONY DSCPOŽEGA – Festival koreografiranog folklora na ovogodišnjem „Aurea festu“ donio je nastup četiri vrhunska folklorna ansambla i to „Osijek 1862“, „Tena“ iz Đakova, Folklorni ansambl Broda i Gradsko KUD Požega. Oni su na festivalskoj pozornici pred više stotina gledatelja izveli po dvije koreografije svih hrvatskih krajeva pokazavši bogatstvo tradicije, običaja i nošnji pojedinih područja.

Svakako je zanimljivio da se u glazbenoj pratnji tih plesova moglo čuti podosta izvornih starih instrumenata kao što su gajde, dvojnice, samica i slično. Ljubitelji atraktivnog plesa i narodnog stvaralaštva došli su na svoje, te nastupe nagradili dugotrajnim pljeskom.

Ovaj festivalski dan bio je pun sadržaja i u Pješačkoj zoni. U natkuhavanju „Muzeja u loncu“ kuharska umijeća pokazali su predsjednik Gradskog vijeća Nino Smolčić i oporbena vijećnica Marica Zovko (SDP), bilo je svirki tamburaša, kovani su novčići sa likom fra Luke Imbrišimovića, a MAK teatar iz Zagreba na otvorenom je izveo lutkarsku predstavu „Šareni Gustav“ koja je oduševila posjetitelje, osobite one najmlađe.

I dok se sve to zbivalo u dvorani Gradskog kazališta trajale su intenzivne probe zabavnog festivalskog orkestra pod vodstvom Zvjezdana Marjanovića Zvekija, koji će pratiti izvođače na Festivalu popularne glazbe u petak uvečer. U tom orkestru su uz brojne požeške glazbenike i vrhunski instrumetalisti Ante Gelo, Drago Laban i drugi.

/Foto by Ana Vuković/

no images were found

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot