Folkloraši iz Pleternice imali najljepši tradicijski stol

Autor: DK

Dule kuhar - Copy (2)VETOVO – Članovi Kulturno umjetničkog društva Orljava iz Pleternice pobjednici su na 2. Etno suretima u Vetovu u kategoriji “Najljepši tradicijski stol”. Konkurencija je bila izuzetno jaka pa prosudbena komisija nije imala lak zadatak, između desetak uređenih stolova, izabrati pobjednika.

Na stolu su bila brojna jela iz recepture naših baka. Prikazan je blagdanski stol. Tu je bio već gotovo zaboravljeni drobac koji se prvi jeo. Na stolu se našla juha s domaćim rezancima i mesnim okruglicama, kuhana kokoš s umakom od rajčice, sarma te pečenica. U izobilju je bilo i salate, domaćeg kruha, koji je pečen u krušnoj peći, kolača i raznih slastica. Nije sve to bilo bez domaće šljivovice te bijelog i crnog vina.

Uz sve ovo brojni su posjetitelji mogli vidjeti razne stare upotrebne predmete muzejske vrijednosti.

Ono što je plijenilo pažnju to je bio pečeni odojak koji je bio izložen na poseban način koji je mamio sladokusce da se zaustave i zatraže komadić ukusnog mesa pa su s razlogom oni pravi gurmani govorili da “nema tice bez prasice”

Čime su Pleterničali izborili epitet najboljih o tome će daleko više od riječi reći fotografije našeg vrsnog snimatelja Duška Mirkovića.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: