„Fokus politike trebaju biti građani“

Autor: PROMO

POŽEGA – “ Fokus politike trebaju biti građani, politika se ne treba  voditi  da bi se rezale vrpce da bi se nekoga dobro izmanipuliralo. Postoje dijelovi Hrvatske koji nisu osiromašeni i opljačkani, nego se razvijaju, a kada pogledate stvarne rezultate i učinke, možete vidjeti da su to županije, općine i gradovi predvođeni dužnosnicima iz redova HNS-a.“ istaknuo je jučer na konferenciji za tisak u Požegi potpredsjednik HNS-a i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak u znak potpore kandidatu u drugom krugu izvanrednih lokalnih izbora u Čaglinu, Ivanu Đurini.

 „Ono što se sada događa u Čaglinu je nevjerojatna pojava, a to je da se politika  vraća u godine kada smo govorili da od toga trebamo što prije izaći, da je prioritet politike  politička stranka. Znači, makar kakvu cijenu treba platiti, fokus političkog angažmana je uspjeh pojedine političke stranke. To HDZ danas radi dominantno po Slavoniji, po Lici, znači u onim dijelovima države koji su najzaostaliji, najsiromašniji i koji imaju najveću nezaposlenost i to radi već duže vrijeme“, nastavio je Vrdoljak.

Podsjetio je i kako Đurina preuzeo općinu koja je bila u dugovima, kako je povećao proračun s osamsto tisuća kuna na pet i pol miliona kuna. Borio se da osigura dostojan život svakog stanovnika općine Čaglin tražeći sredstva za sportsku dvoranu jer je smatrao da i djeca u Čaglinu trebaju imati jednake uvijete kao ona u Požegi ili Pleternici. Zalagao se, borio i tražio sredstva za izgradnju infrastrukture kako komunalne tako i cestovne. Započeo je s projektom poljoprivrednog inkubatora želeći osigurati radna mjesta ne samo u inkubatoru nego i u poljoprivrednim domaćinstvima u cijeloj općini i na taj način puniti proraučun u svojoj općini. „Jedini fokus HDZ-a je kako pobijediti na izborima, nikakav inkubator koji bi mogao zaposliti 55 ljudi. Mogli su odmah reći: Želimo vlast, a inkubator napravite vi! Jer oni neće napraviti inkubator, nemaju pojma. Da su znali napravili bi negdje dalje, da su znali zaposlili bi 8000 novozaposlenih kao što su zaposlili u Varaždinu,da su znali zaposlili bi 2500 novozaposlenih kao što su zaposlili u Međimurju. Što se dogodilo u Požegi? Što se dogodilo u Virovitici? Dogodila se pobjeda HDZ i točka. E ne dao Bog da se to sutra dogodi u Čaglinu, pa će ovo sve što je pripremano stati“, rekao je Vrdoljak i nastavio: „I sada napadaju Čaglin kao utvrdu, kao sad to moramo osvojiti. Kakvi se sad tu ratovi vode? To smo završili prije 25 godina. Zato poziv građanima Čaglina, razum ljudi, postoje dijelovi Hrvatske gdje se ne vode ratovi, postoje dijelovi Hrvatske gdje se vodi posao. Postoje dijelovi Hrvatske koji nisu osiromašeni i opljačkani, nego koji se razvijaju i oni nisu u raljama HDZ-a. Oni su u pravilu u rukama HNS-a. I zato poziv građanima Čaglina, ali i sutra svim građanima Požeško-slavonske županije, da se osvijeste. Iskreno se nadam da će građani Čaglina poslati tu poruku da nema straha i da nema ratova, da imaju jedan izbor, voditi ratove i nakon toga patiti ili ne voditi ratove i nakon završetka izbora voditi posao. To je Ivan radio, to će Ivan raditi  i ima punu podršku  i HNS-a  i moju osobnu kao prijatelja.“

Iznio je i  požeškoj javnosti nepopularnu činjenicu da od kada je ministar gospodarstva, nikada niti jedan načelnik ili gradonačelnik ili župan iz Požeško-slavonske županije u ove dvije godine nisu bili kod njega. „Nikad me ništa nisu pitali. Osim Ivana iz Čaglina. Koji je zvao zbog industrijske zone,  jel imam kakve investitore da ih može dovesti u industrijsku zonu, koji je molio pomoć oko inkubatora koji će zaposliti 55 ljudi. Nikada ni jedan načelnik i gradonačelnik HDZ-a nije došao kod ministra gospodarstva RH da vidi što može napraviti za svoje građene zajedno sa mnom, „ zaključio je Vrdoljak.

Više iz kategorije