“Fišijada” ‘2014. u Gradskom parku kod Orljave

Autor: Požega Portal

POŽEGA – Turistička zajednica Grada Požege i ove godine organizira 20. po redu Fišijadu, zanimljivu manifestaciju u kojoj se “vrsni kulinarski majstori” natječu u spremanju tradicionalnog slavonskog specijaliteta – ribljeg paprikaša.

Kao i dosadašnjih godine u Gradskom parku kod Orljave, 5.rujna 2014. godine očekuju se brojni natjecatelji ali i posjetitelji koji će moći uživati u mirisima slavonske “spize” i kušati riblje specijalitete. Uz dobru zabavu trebala bi biti i obveza odazvati se i svojim dolaskom potvrditi da se neće otići u zaborav tradicijska kulturna baština koju svi trebamo njegovati.

Na tradicionalnoj manifestaciji u ponudi će biti i bogata ugostiteljska ponuda, nagradne igre za posjetitelje i cjelodnevni zabavni program uz nastup Tamburaškog sastava Bisernica.

Oni koji žele odmjeriti svoje snage i natjecati se u spremanju ribljeg paprikaša trebaju se prijaviti u Turističku zajednicu Grada Požege, A. Kanižlića 3a na web stranicama TZ mogu preuzeti prijavnicu.

Svim natjecateljima osigurana su drva, voda, do 4 kg ribe i natjecateljsko mjesto u Parku. Natjecatelji se trebaju naoružati voljom znanjem i sposobnošću te sa sobom ponijeti začine, u kojima se kriju tajne uspjeha, kao i kotlić.

Ove godine nema kotizacije za natjecatelje. Početak natjecanja je planiran za 11:00 sati.

Ocjenjivački sud kušati će sve pripremljene riblje paprikaše, odrediti 3 najbolja i proglasiti pobjednike u poslijepodnevnim satima koje očekuju bogate nagrade.

Osim natjecanja u kuhanju ribljeg paprikaša, ovim putem pozivamo i zainteresirane ugostitelje koji žele prezentirati svoju ugostiteljsku ponudu i biti dio ovogodišnje Fišijade da se prijave u Turistički ured Grada Požege.

Pozivamo i sve zainteresirane turističke subjekte koji žele izlagati na ovogodišnjoj Fišijadi da se prijave, također. Prijave se primaju do 30. kolovoza.

-Pozivamo sve Požežane, sve prijatelje i goste da dođu na jednu od najposjećenijih manifestacija koje organizira TZ da kušaju riblje specijalitete i zabave se uz nagradne igre i TS Bisernica koji će nas zabavljati do kasnih poslijepodnevnih sati kada se naše druženje nastavlja u Pješačkoj zoni i Aurea Festu te večeri Festivala popularne glazbe – poziv upućuju iz TZ-a Grada Požege.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: