“Fišijada” ‘2014. u Gradskom parku kod Orljave

Autor: Požega.EU

POŽEGA – Turistička zajednica Grada Požege i ove godine organizira 20. po redu Fišijadu, zanimljivu manifestaciju u kojoj se “vrsni kulinarski majstori” natječu u spremanju tradicionalnog slavonskog specijaliteta – ribljeg paprikaša.

Kao i dosadašnjih godine u Gradskom parku kod Orljave, 5.rujna 2014. godine očekuju se brojni natjecatelji ali i posjetitelji koji će moći uživati u mirisima slavonske “spize” i kušati riblje specijalitete. Uz dobru zabavu trebala bi biti i obveza odazvati se i svojim dolaskom potvrditi da se neće otići u zaborav tradicijska kulturna baština koju svi trebamo njegovati.

Na tradicionalnoj manifestaciji u ponudi će biti i bogata ugostiteljska ponuda, nagradne igre za posjetitelje i cjelodnevni zabavni program uz nastup Tamburaškog sastava Bisernica.

Oni koji žele odmjeriti svoje snage i natjecati se u spremanju ribljeg paprikaša trebaju se prijaviti u Turističku zajednicu Grada Požege, A. Kanižlića 3a na web stranicama TZ mogu preuzeti prijavnicu.

Svim natjecateljima osigurana su drva, voda, do 4 kg ribe i natjecateljsko mjesto u Parku. Natjecatelji se trebaju naoružati voljom znanjem i sposobnošću te sa sobom ponijeti začine, u kojima se kriju tajne uspjeha, kao i kotlić.

Ove godine nema kotizacije za natjecatelje. Početak natjecanja je planiran za 11:00 sati.

Ocjenjivački sud kušati će sve pripremljene riblje paprikaše, odrediti 3 najbolja i proglasiti pobjednike u poslijepodnevnim satima koje očekuju bogate nagrade.

Osim natjecanja u kuhanju ribljeg paprikaša, ovim putem pozivamo i zainteresirane ugostitelje koji žele prezentirati svoju ugostiteljsku ponudu i biti dio ovogodišnje Fišijade da se prijave u Turistički ured Grada Požege.

Pozivamo i sve zainteresirane turističke subjekte koji žele izlagati na ovogodišnjoj Fišijadi da se prijave, također. Prijave se primaju do 30. kolovoza.

-Pozivamo sve Požežane, sve prijatelje i goste da dođu na jednu od najposjećenijih manifestacija koje organizira TZ da kušaju riblje specijalitete i zabave se uz nagradne igre i TS Bisernica koji će nas zabavljati do kasnih poslijepodnevnih sati kada se naše druženje nastavlja u Pješačkoj zoni i Aurea Festu te večeri Festivala popularne glazbe – poziv upućuju iz TZ-a Grada Požege.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot