Film o stradanju žitelja ličkog sela Boričevac

Autor: Jelenko Topić

nikad-se-nisu-vratiliPOŽEGA  – Ličko zavičajno društvo „Vila Velebita“ iz Požege priprema u petak 20. veljače u dvorani Gradskog kazališta od 19 sati promociju dokumentarnog filma „Nikad se nisu vratili“ kojega je snimila ekipa „Laudato productiona“ a autorica je Nada Prkačin.

Film „Nikad se nisu vratili“ razotkriva povijest koju su krivotvorile komunističke vlasti te ispravlja desetljećima dugu nepravdu zbog slavljenja 27. srpnja 1941. godine kao početka antifašističkog ustanka u Hrvatskoj. Tog je dana u mjestu Srb nedaleko od Gračaca zapravo započelo protjerivanje, ubijanje, paljenje i uništavanje svega što je u tom kraju imalo pridjev hrvatski.

Ličko mjesto Boričevac je također u suludom četničko-komunističkom pohodu početkom kolovoza 1941. izgorjelo u samo sat vremena, a njegovi stanovnici protjerani su po cijelom svijetu i nikad se poslije toga nisu smjeli vratili kućama. Ništa se nije promijenilo ni uspostavom demokratske Hrvatske. Obnovljen je tek spomenik u Srbu pod kojim se i danas šire komunističke laži o tobožnjem antifašističkom ustanku.

Ulaz na promociju je slobodan.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: