„Fijaker“ izvodi obilje lovačkih pjesama popularnih unazad pet desetljeća

OSIJEK/POŽEGA – Tamburaški sastav „Fijaker“ iz Osijeka nakladi zagrebačkog „Croatia Recordsa“ objavio je nosač zvuka pod nazivom „Hrvatski lovče, dobra ti kob“ koji se odnedavno nalazi u prodaji, a domaći lovci ga mogu nabaviti po povlaštenoj cijeni. U njemu sada Ivan Rusan svira prim, Goran Rusan prvi basprim i prvi jer vokal sastava, zatim Dražen Čačija svira harmoniku, Dario Zetović kontru, Josip Mutnjaković bas i Danijel Krmić drugi basprim.

-Nastojali smo vlastitim pjesmama, koje su za nas radili najpoznatiji autori kao što su Krešimir Stipa Bogutovac, Goran Ivanović Lac i drugi, stvoriti prepoznatljiv stil,a to je zapravo starogradski narodni izričaj što su ljubitelji narodne i tamburaške glazbe dobro prihvatili – kaže nam primaš Ivan Rusan dodajući da „Fijaker“ ponajviše svira na koncertima, zabavnim večerima, svadbama i naravno feštama za široki krug slušatelja. Uz brojne nastupe širom Hrvatske imali su niz gostovanja u inozemstvu kao npr. u Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj, Bosni i Hercegovini…

Taj popularni šesteročlani  sastav proslavio je devet godina rada novim singlom i spotom ‘Hoću život’, kojim najavljuju rad na novom četvrtom po redu  albumu. Tekst za pjesmu napisao je Orče Zafirovski, a glazbu Grigor Koprov. Spot Produkcije Nova iz Đakova sniman je u hotelu Picok u Đurđevcu, te u vožnji Slavonskim Brodom. 

-U slijedećem razdoblju ćemo snimiti još nekoliko pjesama, a nakon toga ćemo objaviti album – kaže nadalje Ivan Rusan i dodaje da su više puta svirali na različitim lovačkim feštama gdje je i došlo do ideje da objave album sa tom  glazbenom tematikom.
Oni su prvi album „Kao vjetri sjeverni“ objavili 2012. godine i u kratkom je roku postigao izvrsnu prodanost ponajprije zahvaljujući istoimenom hitu, kao i uspješnicama „Kuća mala, kuća sirotana“, „Od života sve mi uzmite“ i drugim.
U ljeto 2014. godine izašao je njihov album „Par koraka od meraka“ sa deset pjesama s kojima se ovaj tamburaški sastav predstavio na nekoliko festivala. Pjesma “Malo dana ostalo” izvedena je na festivalu “Zlatne žice Slavonije” u Požegi, a pjesma “Četrdeset jeseni” predstavljena je na festivalu “Zlatni glas Zlatne doline”.

Na najnovijem albumu “Hrvatski lovče, dobra ti kob” koji donosi deset najpoznatijih lovačkih pjesama oni su izvođači svih njih.
Stari klasici i evergrini ili što bi rekli ljudi pjesme za sva vremena, ali i noviji hitovi poput pjesama “Hrvatski lovče, dobra ti kob”, “Goro, goro čarna”, “Hajd’ u lov”, “Ja sam lovac od imena”, “Kad sam bio mlađan lovac ja”, “Oko Studve i bistrog Bosuta”, “Lovačka himna”, “Sinoć kad sam poš’o u lov na jelene”, “Zelen lišće goru kiti” i “Ja sam lovac” razveselit će sve lovce i ljubitelje lovačkih napjeva.
U suradnji s Hrvatskim lovačkim savezom, svi nositelji članske iskaznice saveza, mogu  u svim prodavaonicama „Croatia Recordsa“, te na benzinskim postajama „Crodux“ uz predočavanje iste kupiti album po cijeni od popularnoj cijeni od 49 kuna, dok će se u redovnoj distribuciji naći po cijeni od 89 kuna.

/Foto: Fb Fijaker/

0 Comment