Fiat kupuje MV Agustu

Autor: R.K.

Fiat kupuje MV Agustu

Ništa više nije isto u Italiji otkako je Audi kupio Ducati. Taj potez mnoge Talijane doveo je na rub očaja i svi se oni pitaju što će biti ako sve domaće proizvođače dvokotača preuzmu strani investitori. Povijest nas uči da se Ducati i MV Agusta nisu dobro proveli u američkim rukama, pa se na dolazak nijemaca i dalje gleda pod velikim povećalom. Da nije sve crno za talijanski moto svijet trebala bi govoriti najnovija glasina prema kojoj Fiat ozbiljno razmišlja o kupovini MV Aguste…

Harley-Davidson izvukao je MV Agustu iz dubioze u kojoj je bila. Unatoč tome ovaj brand nije bio u milosti Amerikanaca pa je spas potražio u domaćem vlasništvu. Obitelj Castiglioni uspjela je pokrenuti njegov rast, a prijeko potrebne financije pokušavaju se osigurati sve većom raznolikošću u ponudi. I dok se MV Agusta F3, MV Agusta Brutale, MV Agusta Rivale, MV Agusta Turismo Veloce i MV Agusta Dragster čine kao dobar zalog za mirnu financijsku budućnost istina je da brandu iz Varesea kronično fali novca ne bi li uspio održati glavu iznad vode.

Tu bi mu navodno trebao pripomoći Fiat koji prema aktualnim glasinama planira preuzeti uzde u svoje ruke. Ponukan Audijevim primjerom Fiat navodno nakon Chryslera planira kupiti i MV Agustu i tako još malo podebljati svoje status giganta.Ono što nas u cijeloj priči muči jest razlog zbog kojeg bi Talijani povukli takav potez – nije da Fiatu baš treba brand poput MV Aguste.

Gledajući s ekološkog aspekta i prema količini CO2 koji u atmosferu ispuštaju njegovi modeli Fiat je pri samom vrhu kada je čistoća u pitanju. Nemu dakle ne treba brand koji bi mu donio bodove na tom polju kao što je to Audiju donio Ducati. Isto tako MV Agusta treba veliku količinu novca ne bi li postala dijelom snažna kao što je to Ducati trenutno tako da ni s te strane ne vidimo razlog zbog kojeg bi se Fiat upustio u takvu akviziciju. S druge pak strane tu je faktor pripadnosti na koji su Talijani izuzetno osjetljivi. Možda je baš on glavni razlog zbog kojeg bi MV Agusta mogla postati dio Fiata.

izvor: aotomotoportal

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot