Festivalska povorka ulicama grada plijenila pozornost brojnih Požežana i gostiju /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Tradicionalni 50. požeški festival, koji sada nosi ime Aurea fest, počeo je Festivalom običaja u sklopu kojega je povorka sudionika prošla ulicama grada od Željezničkog kolodvora pa do Trga sv. Trojstva na kojemu se nalazi festivalska pozornica. Tijekom prolaska ulicama sudionike su pozdravljali građani, a najtopliji je doček bio kada su stigli na središnji požeški trg.

Uz članove Povijesnih postrojbi  Trenkovi panduri i Gradsku stražu, te puhačku glazbu Trenkovi panduri u tradicionalnoj festivalskoj povorci nastupilo je i devet kulturno-umjetničkih društava KUD Požeška dolina iz Požege,  Gradski KUD Požega, Zavičajni KUD Rama iz Pleternice, KUD Bektež, KUD Orljavica iz Kuzmice, Češka beseda iz Bjeliševca, KUD Šijaci iz Biškupaca, HKUD Slavonija iz Jakšića, te Matica Slovačka Kukučin Kuntarić iz Jakšića.

Nastupili su i članovi konjogojskih udruga Pleternice i Vallis Aurea iz Požege. Tu su bili brojni jahači od kojih je pet djevojaka, a među ostalima jahali su Sunčica Kuba i Sebastijan Bello.

Odazvali su se i u povorci i vlasnici konjskih zaprega, među kojima je pozornost plijenio najmlađi sudionik Luka Leist (3) iz Eminovaca sa svoja dva poni konjića. Sudionici u povorci su bili i požeški vinari članovi udruge „Stjepan Koydl“, te vinarija Kutjeva dd, koji je glavni sponzor Aurea festa.

-Ovih 50 godina dobri i dragi ljudi su organizirali festival koji njeguje tradiciju i običaje, želim svima dobrodošlicu, budite veseli, radujmo se, volimo jedni druge i pomažimo si jer imamo tradiciju i mladost zbog koje se isplati raditi i graditi budućnost – istakao je otvarajući Aurea fest gradonačelnik Požege Darko Puljašić, ispred grada koji je pokrovitelj festivala.

U nastavku programa na pozornici su nastupile Požeške mažoretkinje, te folklorne skupine iz festivalska povorke. Uslijedio je izbor Najšokice, te tijekom večeri daljnji program u Pješačkoj zoni i bivšem atletskom stadionu.

Foto: D. Mirković

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: