Festivalom vina i gastronomije počeo Aurea fest

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Uz zvuke tambura i veselu pjesmu tamburaša „Skitnica“ iz Nove Gradiške pod festivalskim šatorom na parkiralištu iza gradske kuće otvoren je Festival vina i gastronomije kao prva, ali i cjelotjedna, priredba Aurea festa 2014. u Požegi.

-Pripremili smo pregršt raznih sadržaja, a očekujemo dobru posjetu ljudi iz svih krajeva RH, te šire- kazao je u toj prigodi direktor Aurea festa Veljko Valentin  Škorvaga, a njegov prodirektor za vino Vlado Bauer, inače jedini vinski kardinal u Hrvata, pozvao je požeškog gradonačelnika Vedrana Neferovića da po starom požeškom običaju otvori bačvu vina uz pomoć vinskog ministranta Igora Kovačevića.

-Program festivala bit će ubuduće prepoznatljiv, a uz brojne posjetitelje očekujemo mnogo uglednih gostiju-kazao je  gradonačelnik Neferović  zaželivši svima dobrodošlicu. Oni su zajedno sa novinarima kušali gastronomsku ponudu starih požeških jela koja je pripremila ekipa restorana „Cool“ zajedno sa prodirektorom festivala za gastronomiju Zoranom Genjagom, a  ta jela će  biti u festivalskoj ponudi u tom šatoru.

Program je nastavljen tijekom popodneva u šetališnoj zoni gdje su „Muzej u loncu“ i „Anđeoska kuhinja“ organizirali natkuhavanje jela u čemu su se okušali gradonačelnik Neferović i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, te druge osobe iz javnog života. Na uglu bećaraca nastupili su tamburaši „Žute dunje“ iz Cernika, a bilo je tu još folklora, običaja i drugih zanimljivih sadržaja. Tijekom večeri u festivalskom šatoru nastupaju „Garavuše“ iz Kutjeva.

Od 18.30 sati polazi povorka „Požeške berbe grožđa“, podiže se festivalska zastava, zatim na trgu Sv. Trojstva nakon otvaranja Aurea festa nastupaju folkloraši, a program  prvog dana završava koncertom „Slavonskih dukata“.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »