Festival graševine u Kutjevu ove godine drugačiji i bogatiji jer ima vinski maraton kroz podrume, utrku traktora i koncert Jasmina Stavrosa

Autor: Jelenko Topić

Festival graševine kraljice vina, manifestacija je koja sljubljuje glazbu i vino, okuplja proizvođače vina, ljubitelje tamburaške glazbe i brojne druge goste. Bogat zabavni i kulturni program svakako ubraja poznatu traktorijadu-utrku traktora počevši od oldtajmera pa sve do  onih moderno opremljenih traktora. Posjetitelji iz svih krajeva Hrvatske mogu uživati u zabavi do dugo u noć slaveći graševinu, sudjelujući u kreativnim kvizovima i programu kao i bogatoj gastro ponudi.

Uz dobro poznatu utrku traktora i zabavni program na trgu, ove godine se bira vinska kraljica – Kraljica graševine, trči se vinski maraton, a posjetitelji će  uživati u brojnim popratnim aktivnostima zaključno sa koncertom Jasmina Stavrosa. 

Program počinje 31. svibnja stručnim simpozijem o graševini, a nastavlja se istoga dana poslije podne nogometnim susretom momčadi reprezentacije gradonačelnika i „Vallis Aurea“. Navečer će se održati izbor vinske kraljice-Kraljice graševine.

Drugog dana u subotu 1. lipnja previđen je zanimljiv i sadržajan glazbeni i zabavni program za brojne posjetitelje.

Uz vinski maraton i obilazak podruma brojnih vinara od 14 sati uslijedit će dječja utrka traktora, te zanimljiva utrka traktora odraslih od 16.30 sati, a nakon toga će se odigrati nogometna utakmica NK Kutjeva i NK Višnjevac. Uslijedit će radionice i različita natjecanja za mališane, a od 18 sati kreće cjelovečernji zabavno-glazbeni program na kojemu najprije nastupaju mladi tamburaši „De Gotho“  te od 19.30 skupina „Perfecto“ iz Sarajeva.

Središnji nastup je koncert zvijezde naše zabavne estrade Jasmina Stavrosa i njegovog sastava koji će početi,također na Trgu graševine u 21.30 sati.

Prije toga, točnije u 20.30 sati bit će proglašenje najboljih na natjecanjima, te dodjela nagrada.

Bit će tu i niz drugih zanimljivosti kao što su dan otvorenih podruma, vožnje fijakerom i vinskim biciklom, izbor najljepšeg i najveselijeg štanda.

Dakako organizirana je bogata gastronomska ponuda specijaliteta ovog kraja po popularnim cijenama, a na štandovima će vinari, te vlasnici obiteljskih gospodarstava ponuditi svoja vina i druge domaće proizvode.

Podsjećamo organizatori Festivala graševine su Udruga kutjevački vinari, Turistička zajednica grada Kutjeva, a potporu daju grad Kutjevo, Kutjevo d.d., Hrvatska turistička zajednica, Požeško-slavonska županija, Ministarstvo turizma, Hrvatska gospodarska komora i drugi.

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci:

Translate »
Postavke kolačića