Fešta za više stotina uzvanika uz Grdovića, harmonikaša Šerbu i tamburaše Dyaco (foto galerija)

Autor: Jelenko Topić

DSC_3927KUTJEVO – Dugi niz godina na poseban  način blagdan Sv. Vinka slavi poznata vinarska tvrtka  dd Kutjevo i to velikom proslavom na vinorodnom predjelu Vinkomir na obroncima Krndije iznad Kutjeva gdje se nalazi njihova znamenita vila. Za tu prigodu svake godine se podigne veliki šator sa ugostiteljskom ponudom, pečenim volom na ražnju i drugim spacijalitetima uz dakako odabrana kutjevačka vina.

Na početku proslave vlasnik dd Kutjeva Enver Moralić, predsjednik uprave Mladen Itrak i članovi uprave pošli su do vinograda, te zatrezali lozu, a kutjevački  župnik Marijan Đukić uputio je riječi blagoslova. Uz više stotina poslovnih partnera i uzvanika tu su bili folkloraši, pripadnici povijesne postrojbe Trenkovi panduri iz Požege u svojim živopisnim odorama, te tamburaši pa je počelo narodno veselje. Panduri su iz mužara opalili svečani pucanj, a potom su svi ušli u svečani šator.

Tu je bilo i dosta uglednika iz javnog i političkog života ovoga kraja. Uz brojne domaće specijalitete i bogatu večeru, te mladu Graševinu berbe 2015. i Pinot crni berbe 2012. godine fešta je potrajala da ranih jutarnjih sati.

Nastupili su popularni đakovački tamburaši Dyaco, zatim vrsni bosanski harmonikaš Mihad Mustafić Šerbo izvodeći odabrane sevdalinke i narodne pjesme koje je on otpjevao, a glazbeni gosti večeri bili su popularni Mladen Grdović i njegov prateći band Romantic.

Prije kraje veličanstvene fešte na Vinkomiru je bio veliki vatromet čime su Kutjevčani zaključili proslavu početka nove vinogradarske godine.

/Foto: Dušan Mirković i ; Marko Krstanović /

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot