Evo koliko lažemo da smo bolesni: Među “bolesnicima” i požeške moralne vertikale

Poražavajući su to podaci. Lažnih bolovanja kao u priči! Prema podacima Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, njihov Regionalni ured Osijek s područnim službama u Požegi, Slavonskom Brodu, Vinkovcima i Virovitici prednjači u zatvaranju “lažnih” bolovanja. Na tome treba čestitati kontrolorima koji su utvrdili nepravilnosti, a svakog onog liječnika koji je olako pisao doznake oplesti po džepu da mu takve avanture više ne padaju na pamet.

Među lažnim bolesnicima su i neke “moralne vertikale” iz Požeštine koje bez imalo stida primaju nepripadajuću plaću odnosno naknadu koristeći blagodati koje su im omogućili neki umišljeni utjecajni političari koji će kad tad za svoje postupke odgovarati.

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje trećina njih na bolovanju bez osnove. Od siječnja do kolovoza ove godine, piše t-portal.hr, provedeno je 2915 kontrola bolovanja u ordinacijama koje imaju ugovor s HZZO-m i pritom je pregledano 4979 osiguranika te zatvoreno 1517 bolovanja ili 30 posto kontroliranih bolovanja, Izvanredne i redovne kontrole provedene su u 1101 ordinaciji izabranih doktora, a pregledano je ukupno 3659 osiguranika i zatvoreno 1153 bolovanja (26 posto), dok su posebna povjerenstva za kontrolu bolovanja pregledala 4087 osiguranika i zaključila 1641 bolovanje (40 posto).

0 Comment