Evidentan je veoma uspješan rad gradonačelnika Lipika Vinka Kasane

Autor: M.B.

LIPIK – Od brojnih visokih uzvanika svečane sjednice Gradskog vijeća Grada Lipika koja je održana jučer, u prigodi obilježavanja Dana Grada Lipika stizale su pohvale na svemu što Grad Lipik na čelu s gradonačelnikom Vinkom Kasanom čini u nastojanju da poboljša životni standard građana Lipika i privuče investitore. Rezultati se vide, pogotovo kad se na jednom mjestu nađu pobrojani svi projekti o kojima je gradonačelnik govorio.

Vinko Kasana, gradonačelnik grada Lipika

U proteklom razdoblju uloženo je preko Grada Lipika oko 2,5 milijuna kuna u energetsku obnovu sveukupno 60 obiteljski kuća, izgrađeno je reciklažno dvorište čijem otvorenju ste prisustvovali, nabavili smo u partnerstvu s našim komunalnim poduzećem različitu komunalnu opremu – kompaktor, vozilo, kante, kontejnere i kompostere za domaćinstva – rekao je gradonačelnik Vinko Kasana o naporima koje Grad Lipik čini u smjeru zaštite okoliša.

Izgradili smo u suradnji s partnerima Vodocrpilište Gaj i gotovo riješili problem vodoopskrbe, radi se na izgradnji infrastrukture u Poduzetničkoj zoni II, s posebnim veseljem i radošću pratimo izgradnju bioplinskog postrojenja u Gaju koja je malo radi tehničke dokumentacije u zastoju – istakao je gradonačelnik Kasana o nekim značajnim projektima spomenuvši i veliko gradilište u centru Lipika, Dom hrvatskih veterana, a na proljeće kako je najavio investitor kreće se s investicijom od 200 milijuna kuna za projekt obnove Kursalona, Wandelbahna i gradnje hotela, koja ne samo da će obnoviti Lipik već će vratiti i duh Lipika.

Među spomenutim projektnim dokumentacijama navedena je izrađena dokumentacija za Spomen park Domovinskog rata kao nastavak na naš lječilišni perivoj, u tijeku je izrada projektne dokumentaciju za Sportski centar kao nadopunu na komplekse bazena te Višefunkcionalni centar za zdravstveni turizam, inovativan i moderan centar za posjetitelje čija su osnova vode i lječilišni turizam kao i projekt uređenja područja oko jezera Raminac, kao jedinstveni turistički i rekreacijski proizvod.

Hvala što se u ovako teškim uvjetima uspjeli održati nivo ulaganja u Lipiku – rekao je saborski zastupnik Franjo Lucić pohvalivši gradonačelnika Kasanu te istaknuo kako je izostala podrška Vlade u protekle četri godine i da bi uspjeli u svemu ovome moramo imati garanciju Vlade da će ona biti potpora gospodarstvu, da poslije toga moramo imati zapošljavanje ta da Vlada mora voditi brigu o budućnosti Hrvatske i mladim nadama.

-Svi skupa znamo da je ova Vlada sa svojim mandatom na isteku i nadam se da će nova Vlada imati sluha za ono što sam govorio, u protivnom Hrvatska nema mogućnosti – dodao je Lucić.

Prošle godine su bile poplave, ove godine suše, međutim Lipik opstaje – rekao je župan Alojz Tomašević pohvalivši gradonačelnika Kasanu za sve što je učinjeno. Župan je istaknuo ljepotu Slavonije koja je zanemarena od Države. –Životni standard ne može biti standard odlaska nego privlačenja mladih ljudi – istakao je župan Tomašević i dodao kako nije zadovoljan učinjenim od strane Vlade te najavio promjene na čelu Republike Hrvatske.

Svečanu sjednicu svojim govorom otvorio je predsjednik vijeća Ivan Molnar koji naglasivši kako je sadašnji saziv Gradskog vijeća održao 14 radnih sjednica na kojima su uz rješavanje tekuće  problematike usvojili 146 raznih odluka.

Prisutnima se obratio i Đula Obaš, gradonačelnik mađarskog grada prijatelja Igala u ime svih gradova prijatelja i delegacija iz inozemstva.

-Između Mađarske i Hrvatske možda vladaju na državnoj razini zamrznuti odnosi. No, mi današnjom posjetom dajemo znak da smo ostali tu s vama i imamo te želimo i dalje održavati prijateljske odnose – rekao je Obaš dobivši veliki pljesak.

Lijepa gesta na kraju svečane sjednice. Prisutnima se obratio zamjenik veleposlanika Ukrajine Jurij Lisenko koji se zahvalio Lipiku i gradonačelniku Vinku Kasani na solidarnosti i pomoći u kojoj je ove godine pružena pomoć za 300 djece iz Ukrajine.

Na svečanoj sjednici podijeljena su godišnja priznanja Grada Lipika. Dobitnik plakete počasnog građanina Lipika je gospodin Peter Logar, iz austrijske pokrajine Tirol, za dugogodišnji humanitarni i donatorski rad. Ovogodišnji dobitnici Godišnjih nagrada Grada Lipika su: gospodin Zaudi Demiri za razvoj malog obrta i poduzetništva; gospodin Tibor Csucs (Čuć) za aktivno sudjelovanje u razvoju mađarsko–hrvatskog prijateljstva; Hrvatske vode, Vodnogospodarski odjel za srednju i donju Savu, Vodnogospodarska ispostava za mali sliv „Ilova–Pakra“ za dugogodišnji uspješan rad i postignute rezultate u poslovanju; te gospođa Marija Blažinović, za dugogodišnji rad u prosvjeti.

Svečanu sjednicu povodom proslave Dana Grada Lipika i nebeskog zaštitnika sv. Franje Asiškog u glazbenom dijelu pratio je Gradski pjevački zbor Lipik izvedbom Himne te na kraju pjesmom Vivat Croatia. Prisutni su mogli poslušati i izvedbe Komornog tamburaškog okrestra OGŠ Pakrac Valcer broj 2, Jazz suita, kao i pjesmu Zemlja i Nebo koju je izvela vokalna solistica Ana Kobetić u pratnji Komornog tamburaškog okrestra OGŠ Pakrac.

Svečanoj sjednici Gradskog vijeća prethodilo je otvaranje reciklažnog dvorišta u Poduzetničkoj zoni 2 te je kod spomen obilježja na mjesnom groblju u Lipiku, minutom šutnje, molitvom i polaganjem vijenaca odana počast poginulim braniteljima u Domovinskom ratu. Vijence su položili delegacija Požeško-slavonske županije na čelu sa županom Alojzom Tomaševićem, predstavnici Grada Lipika, Grada Pakraca i Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Pakrac-Lipik s načelnikom PP Pakrac, delegacija mađarskog grada prijatelja Igala te delegacija općine Donji Kraljevec.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot