‘Europskim’ novcem uređuju prostor za boćalište i stolni tenis

Autor: V.M.

grb1PLETERNICA – Iako je vrijeme ljetnih odmora, članovi pleterničke Udruge za sport i rekreaciju “Grbavica” intenzivno rade jer je počela realizacija projekta “Zajedno do uspjeha”. Kad se poslovi završe, prostor udruge u Ulici Eugena Podupskog dobit će nove sadržaje. – Ovdje imamo dva nogometna i jedno odbojkaško igralište te ljuljačke i tobogan za djecu. Sada nam je u planu urediti prostor za boćalište i stolni tenis. Boćalište bi trebalo biti dugo 20 do 25 metara – kazao je predsjednik udruge Mario Karmišević.

Novac za projekt “Zajedno do uspjeha” udruga “Grbavica” je dobila na natječaju “Solidarnost i društveni kapital u lokalnoj zajednici” koji je bio raspisan u okviru Fondova EGP (Europski gospodarski prostor) i Kraljevine Norveške. Od njih je dobiveno 16 000 kuna a s još deset posto projekt će sufinancirati i Grad Pleternica.  – Zahvaljujemo se Gradu što su nam pomogli oko ovog projekta a pomogao nam je i da riješimo priključak struje u našem domu. Nadam se da će tako biti i u buduće jer mi imamo još planova. Prije svega, moramo dječje igralište obogatiti novim sadržajima a želimo postepeno urediti i dom jer je trenutno u njemu ožbukana samo jedna prostorija – dodao je M. Karmišević.

grb1aKažimo i da je Udruga “Grbavica” osnovana 2001. godine a okuplja uglavnom stanovnike Ivanindvorskog naselja i Ulice Eugena Podupskog. Proteklih godina na ulazu u Ivanindvorsku ulicu izgrađen je dom te uređeno igralište za odrasle i djecu. “Grbavica” trenutno broji oko 80 članova a njih petnaestak će biti uključeno u realizaciju projekta “Zajedno do uspjeha”.

Više iz kategorije