Europski novac za obuku i zapošljavanje invalida

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – S ciljem zapošljavanja invalidnih osoba iz Europskog socijalnog fonda izdvojeno je 150 tisuća eura čime je uređen i  opremljen Multifunkcionalni centar za osobe s invaliditetom u sastavu Udruge roditelja djece s posebnim potrebama „MI“,smješten u odvojku požeške ulice Hrvatskih branitelja.

-Izuzetno sam zadovoljan jer se radi o aktivnom pristupu čime će se olakšati život osobama s invaliditetom našega grada, a ovo pokazuje da udruge mogu doći do bespovratnih europskih sredstava radi realizacije svojih programa- kazao je gradonačelnik Požege Vedran Neferović, koji je presijecanjem vrpce otvorio  centar.

Voditeljica projekta Mirjana Gunčević pozvala je osobe s invaliditetom ovog kraja da se jave kako bi se uključili u program edukacije.

Nositelj cijelog projekta bio je Ured za europske integracije grada Požege, a uz udrugu „MI“ još su sudjelovali Razvojna agencija Požeško-slavonske županije, požeška Područna služba zavoda za zapošljavanje i Centar za rehabilitaciju iz Zagreba.

-Cilj je povećati zaposlenost osoba s invaliditetom, 30 će ih sudjelovati u edukaciji i radnim terapijama, a od početnih tri zaposlena tu očekujemo upošljavanje još njih sedam jer će se  izrađivati različiti proizvodi što će utjecati na uključivanje invalida u zajednicu i rast prihoda – kazao je Marko Šostar, pročelnik Ureda za EU integracije grada Požege  dodajući da je Multifunkcionalni centar u potpunosti opremljen informatičkom i drugom opremom uključujući i onom za rehabilitaciju osoba s invaliditetom.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot