Europski novac za obuku i zapošljavanje invalida

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – S ciljem zapošljavanja invalidnih osoba iz Europskog socijalnog fonda izdvojeno je 150 tisuća eura čime je uređen i  opremljen Multifunkcionalni centar za osobe s invaliditetom u sastavu Udruge roditelja djece s posebnim potrebama „MI“,smješten u odvojku požeške ulice Hrvatskih branitelja.

-Izuzetno sam zadovoljan jer se radi o aktivnom pristupu čime će se olakšati život osobama s invaliditetom našega grada, a ovo pokazuje da udruge mogu doći do bespovratnih europskih sredstava radi realizacije svojih programa- kazao je gradonačelnik Požege Vedran Neferović, koji je presijecanjem vrpce otvorio  centar.

Voditeljica projekta Mirjana Gunčević pozvala je osobe s invaliditetom ovog kraja da se jave kako bi se uključili u program edukacije.

Nositelj cijelog projekta bio je Ured za europske integracije grada Požege, a uz udrugu „MI“ još su sudjelovali Razvojna agencija Požeško-slavonske županije, požeška Područna služba zavoda za zapošljavanje i Centar za rehabilitaciju iz Zagreba.

-Cilj je povećati zaposlenost osoba s invaliditetom, 30 će ih sudjelovati u edukaciji i radnim terapijama, a od početnih tri zaposlena tu očekujemo upošljavanje još njih sedam jer će se  izrađivati različiti proizvodi što će utjecati na uključivanje invalida u zajednicu i rast prihoda – kazao je Marko Šostar, pročelnik Ureda za EU integracije grada Požege  dodajući da je Multifunkcionalni centar u potpunosti opremljen informatičkom i drugom opremom uključujući i onom za rehabilitaciju osoba s invaliditetom.

Više iz kategorije