Europarlamentarka Dubravka Šuica u Požegi

Autor: D.K.

POŽEGA – Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević sa svojim zamjenikom Ferdinandom Trohom te gradonačelnicima i načelnicima općina imao je prigodu i čast ugostiti u Županijskoj vijećnici dragu gošću Dubravku Šuicu, sa svojim asistentima-suradnicima, najrevniju i najaktivniju europarlamentarku.

Samim dolaskom u Županijsku vijećnicu gospođa Šuica nije mogla sakriti veliko oduševljenje izgledom vijećnice koja pokazuje bogatu kulturnu baštinu i neobarokne dekorativne elemente.

Prilikom kratkog susreta gospođa Dubravka Šuica je ukratko prenijela iskustva koje je stekla radeći u Europarlamentu zajedno sa svojim suradnicima od kojih moramo izdvojiti jednoga, što svakako treba biti na ponos svim žiteljima požeštine, iz razloga jer je najbliži suradnik gospođe Šuice Marko Vidakušić, inače iz Pleternice.

Gospođa Šuica iznijela je brojne mogućnosti koje se nude Hrvatskoj, osvrnula se na način rada u Euro parlamentu kao i na određene specifičnosti kojima je uređen način rada i ponašanja u toj instituciji.

Naglasila je da se treba povećati izlaznost na predstojeće izbore za Euro parlament kako bi se postigla zavidnija razina izabranih euro zastupnika posebice sa liste na kojoj je ona među prvima.

Nakon sastanka u Županijskoj vijećnici Šuica je posjetila Dom umirovljenika u Požegi te porazgovarala sa korisnicima doma nakon čega je prošetala užom gradskom jezgrom u pratnji župana Tomaševića, usutno ozdravljala i razgovarala sa građanima Požege.

Nakon Požege gospođa Šuica se kratko zadržala u Pleternici nakon čega se zaputila rema Slavonskom Brodu.

Više iz kategorije