Euharistijskim slavljem proslavljen sv. Lovro zaštitnik Požeške biskupije i Biskupijskog caritasa: „Pozdravljam sve vas koji po našim župama nastojite da bude živ Caritas i njegovo služenje čovjeku u potrebama“ /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

U prigodi proslave sv. Lovre zaštitnika Požeške biskupije i Biskupijskog caritasa u koncelebraciji 40-ak svećenika, članova Stolnog kaptola, na čelu s prepoštom preč. Ivicom Žuljevićem, generalnog vikara msgr. Josipa Krpeljeviće, svećenika središnjih biskupijskih ustanova, Katedralnog i drugih arhiđakonata s područja Požeške biskupije misno slavlje je predvodio mjesni ordinarij, msgr. dr. Antun Škvorčevići, požeški biskup.

Uz brojne vjernike na misnom slavlju bili su nazočni, požeški gradonačelnik Darko Puljašić, Caritasovi volonteri iz cijele Biskupije, kao i stipendisti koji su prošle godine primali stipendiju od Zaklade Požeške biskupije za siromašne učenike i studente.

Na početku misnog slavlja sve nazočne je pozdravio i svima dobrodošlicu poželio predvoditelj misnog slavlja, mjesni biskup msgr.dr. Antun Škvorčević uz čestitke povodom svetkovine sv. Lovre zaštitnika Požeške biskupije i Biskupijskog caritasa.

-Okupili smo se ovdje pokraj njegove, Lovrine osam stoljetno stare crkve u kojoj na neki način postoji upisano sve ono duhovno i snažno što je Lovro tijekom tolikih godina unosio u srca požeških građana. Želimo otvoriti tom istom duhovnom djelovanju naša srca, svu našu stvarnost, a napose naše biskupijsko služenju čovjeku pute naviještanja radosne vijesti i putem našega Caritasa – rekao je na početku misnog slavlja biskup Škvorčević pozdravljajući sve svećenike, kanonike, bogoslove i sjemeništarce, redovnice i redovnike

-Od srca pozdravljam sve vas koji po našim župama nastojite da bude živ Caritas i njegovo služenje čovjeku u potrebama, vas volontere. Pozdravljam sve vas koji ste ovdje jer ste prošle godine primali stipendiju Požeške biskupije – nastavio je biskup posebno pozdravljajući misionara s područja Požeške biskupije, vlč. Karla Prpića, koji će uskoro navršiti 30 godina misionarskog služenja u Africi.

Svečanom euharistijskom slavlju prethodila je procesija u kojoj su uz biskupa bili svećenici, bogoslovi, sjemeništarci i oni vjernici koji su bili obučeni u narodne nošnje.

Nakon euharistijskog u Dvorani Sv. Terezije upriličen je prigodni program u okviru kojeg će biti otvoren natječaj za stipendije Zaklade Požeške biskupije za pomoć učenicima i studentima u školskoj i akademskoj godini 2019./2020.

Foto: D. Krstanović [FGAL id=259448]

Više iz kategorije