Epidemija koronavirusa odgodila i još uvijek odgađa niz kulturnih priredbi

Autor: Jelenko Topić

Epidemija koronavirusa ima veliki utjecaj na kulturna zbivanja, te dramske, scenske i glazbene priredbe. To se redom otkazuje zbog donijete mjere o zabrani svih okupljanja sa velikim brojem sudionika i posjetitelja.

U povodu obilježavanja Dana grada Požege bio je za kraj ožujka najavljen svečani koncert  Gradskog kulturno-umjetničkog društva Požega u prostoru Glazbene škole, te je Big Band Požega pripremio svoj redovni godišnji koncert u Gradskom kazalištu.      

Takva situacija po svoj prilici odgodit će i Županijski kulturni mozaik koji se svake godine održava uz Dan županije, a donosi nastupe gotovo svih kulturno-umjetničkih društava požeškog i pakračkog kraja. Slična sudbina najvjerojatnije čeka i smotru izvornog pjevanja „Pivaj diko ja ću ti polagat“ koja se svake godine krajem travnja održava u Biškupcima, a organizator je tamošnje KUD Šijaci.

Zasada nije izvjesno da li će se sadašnja zabrana nastaviti od kraja travnja nadalje na svibanj.

To bi značilo odgađanje i priredbi u svibnju među kojima je Festival tamburaških pjesama „Zlatni glas zlatne doline 2020.“ u Kaptolu, Dan češke kulture u Bjeliševcu, smotra folklora Čuvajmo običaje zavičaja i najduži stol u Hrvata, Slanvin u Kaptolu, moto susreti u Pleternici, Grill Slavonica u Zarilcu, zatim sportski susreta umirovljenika ove županije i druge.

Foto: Arhiva, pozega.eu

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88