Enisa i Kruno danas će se vjenčati: Roditelji i susjedi čestitali im na jedinstven način jer…ne udaje komšija kćer svaki dan /FOTO/

Autor: D.K.

Kod Baurevoih u Vilić Selu danas su svatovi. Ivica i Jadranka udaju kćer Enisu. Sve je spremno za veliki dan, gosti već lagano dolaze, a prema starom hrvatskom običaju na kapiji se vijori hrvatska zastava kako bi gosti znali da je u toj obitelji danas posebno svečano.

Kako bi gostima iskazali dobrodošlicu, no prije svega mladencima poželjeli sreću, Enisini roditelji i dobri susjedi su smislili posebnu čestitku.
Na ulazu u selo, stotinjak metara od mladenkine obiteljske kuće, postavili su mladence od slame te u srcima ispisali Enisa i Kruno, Sretno mladenci!

-Otišao sam raditi u Njemačku i tamo vidio nešto slično. Moj je bio samo prijedlog, a vrijedni su susjedi ideju odmah prihvatili, zasukali rukave i realizirali bez puno razmišljanja – kaže nam mladenkim otac.

Za izradu ove jedinstvene čestitke i svojevrsne “najave” velikog događaja u selu bilo je potrebno šest okruglih bala sijena, četiri četvrtaste, deseci metara najlona, nešto kartona i drveta, plastična kanta za Krunin šeširić, dovoljno vrijednih ruku te nekoliko sati rada. Kuma, Helena Orišković, mlada, Enisa Bauer, brat od mlade Anto Bauer, a među ekipom su bili ostala ekipa, Dražen, Branko, Tomislav, Davor Bojan…

-Radili smo na tome cijelo popodne- kaže prvi susjed prekoputa Bojan Petrović.

-Da, da, kad bi se računalo i vrijeme dok ste sjedili i pili pivo – u šali dobacuje njegova supruga.

Zatekli smo ih sve u njihovim dvorištima. Dan je lijep pa treba dotjerati i posljednje detalje jer ne udaje susjed kćer svaki dan. Mladenci su u tom trenutku bili u crkvi na “generalnoj probi”.

Do vjenčanja je svega nekoliko sati, dobrog raspoloženja u cijelom komšiluku Baurevih ne nedostaje. S nestrpljenjem se očekuje vjenčanje koje će biti u župnoj crkvi u Skenderovcima, a mladenci će ga zasigurno pamtiti i po ovoj jedinstvenoj pažnji svojih najmilijih, od obitelji do susjeda.

I nama su, kao i mnogima koji ovih dana prolaze cestom prema Pakracu, mladenci od slame zapeli za oko. I nismo ni prvi, a ni zadnji koji su zastali i fotografirali ih.

[FGAL id=259651]

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: