Engleski Youtuber u Pleternici: “Čovječe! Ovdje me stalno nude da jedem i pijem”

Autor: DK

Jedna od aktivnosti projekta “Kulturna ruta Bećarca i Gange” je i snimanje filma o destinacijama obuhvaćenima projektom, odnosno o Pleternici i Tomislavgradu. Za scenarij, režiju i montažu zadužena je tvrtka Videonica i Alen Kocić Koc, dok je glavna uloga pripala Julianu Mcdonnellu stand-up komičaru i “youtuberu” iz Londona.

Ovog zanimljivog čovjeka sreli smo na aerodromu u Pleternici kako elegantno izlazi iz aviona, doduše nije to baš bilo elegantno s obzirom na visinu od preko 2 metra i skučenost aviona, ali već smo i prije službenog upoznavanja dobili dojam kako se radi o pravom šaljivcu. Priupitali smo ga nekoliko nama zanimljivih pitanja, a prvo je naravno ono o gostoprimstvu.

Kaže nam Julian kako ga je oduševila smirenost u Slavoniji.

– Vrlo je mirno i opuštajuće, jako mi se sviđa pogled sa bačve smještene na vrhu ceste ruža i vina. Ovdje nitko nigdje ne žuri, teško je to usporediti sa Londonom jer su drugačiji gradovi, ali razlika u načinu života je vidljiva – kaže Julian.

Priču o Pleternici i Slavoniji nastavlja sa hranom i piće.

– Čovječe! Ovdje me stalno nude da jedem i pijem, totalna ludnica, rakija, vino, kobasica, kulen, čvarci. Jedete li vi to stalno ovdje? Nudite li to svima koji dolaze ili sam ja iznimka? – pita nas kroz smijeh.

Zadnji put kad je bio u Hrvatskoj naručio je hlače kod krojača šivane po mjeri.

– Kada sam ih obukao shvatio sam da su mi velike i nije mi bilo jasno, pa dao sam ih šiti po mjeri, kako mogu biti velike. Sreća moja pa su bile velike, nakon nekoliko dana u Slavoniji postale su mi savršene – zaključuje.

Tako smo razgovarajući s njim došli i do ostalih dojmova, kaže kako bi mogao zamijeniti London Pleternicom.

– Ponavljam, teško je usporediti, ali ako me pitate bih li prihvatio ovakav način života, odgovor je da! Taj mirni stil djeluje i na ljude, po licima se vidi da su ljudi generalno sretniji i zadovoljniji u ovakvim malim sredinama – kaže i uzima lagano nož jer je u to vrijeme taman bila stanka od snimanja, a reže što drugo nego kruh i kobasicu.

Za kraj možemo samo zaključiti da smo razgovor mogli voditi i na hrvatskom, riječi poput čvarci, rakija i bećarac sastavni su dio Julianovog hrvatskog riječnika.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: