Energetski se obnavlja zgrada Športsko-rekreacijskog centra u Buku, a u tijeku su radovi na još tri zgrade /FOTO/

Očekuje se 1.rujna ove godine dovršetak radova, koji su u tijeku, na energetskoj obnovi zgrade Športsko-rekreacijskog centra u Buku. Ukupna vrijednost radova 550 tisuća kuna koji su financirani sredstvima iz EU fondova.

Na području grada Pleternice u Buku je četvrto gradilište koje je vezano uz energetsku obnovu. Trenutno se radi energetska obnova na Športsko rekreacijskom centru u Kuzmici, zgradi Centra hrvatskih branitelja u Pleternici i Društvenog doma u Blacku.

-U pripremi je još pet procedura javne nabave za drugih pet objekata i to u ovoj godini ili početkom sljedeće godine, a što se tiče ovdje ovog objekta kao što vidite radi se energetska obnova koja je vezana za izmjenu krova, fasadu, stolariju i ugradnju kotla na pelete. Ukupna vrijednost investicije je oko 550 tisuća kuna, a izvođač radova je lokalna tvrtka Gradnja Stehlik – ističe gradonačelnica Jozić izražavajući uvjerenje kako će i nogometni klub Buk koji se natječe u prvoj županijskoj ligi biti zadovoljan nakon ove provedene rekonstrukcije.

Izuzev ovih radova na nogometnom stadionu u planu je još odraditi dio vezan uz rasvjetu pomoćnih terena i elektroinstalaciju u samom objektu – dodala je gradonačelnica Jozić koja je obišla gradilište sa svojim zamjenikom Domagojem Katićem.

-Slijedi nam obnova tri vatrogasna doma i dva društvena doma i to vatrogasni dom u Požeškim Sesvetama, vatrogasni dom u Sulkovcima te vatrogasni dom ovdje u Buku uz društvene domove u Bilicama, i Zarilcu – zaključila je Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.

Foto: D. Krstanović

0 Comment