Energetski se obnavlja zgrada Dobrovoljnog vatrogasnog društva Buk: Investicija vrijedna 615 tisuća kuna /FOTO/

Autor: PROMO

U tijeku su radovi na obnovi zgrade Dobrovoljnog vatrogasnog društva Buk kojima je nastavljen uspješan niz energetskih obnova javnih zgrada na području grada Pleternice. Gradonačelnica Antonija Jozić sa suradnicima obišla je radove gdje su je uz izvođače radova dočekali predsjednik DVD-a Buk Vinko Jušić i zapovjednik tog društva Franjo Leist.

Ukupna vrijednost projekta je 615 tisuća kuna, od čega je 60 posto sufinancirano sredstvima Europske unije. Uz energetsku obnovu, izvode se i radovi unutarnjeg uređenja kako bi zgrada doista bila na ponos svojim korisnicima.

Podsjetimo, u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora prijavljena je i odobrena energetska obnova devet zgrada javnog sektora s područja Grada Pleternice. Vrijednost svih 9 projekata među kojima je i zgrada dobrovoljnog vatrogasnog društva Buk iznosi 5.069.504,09 kn od čega EU sufinanciranje iznosi 3.105.681,43 kn. Provedba svih mjera energetske obnove izravno će doprinijeti smanjenju potrošnje energije u zgradama te oslobađanju sredstava za kvalitetniji sustav društvenog djelovanja.

DVD Buk je najstarije vatrogasno društvo nakon DVD-a Pleternica na ovom području, a svi su složni kako će ova obnova biti novi iskorak ne samo za tamošnje vatrogastvo, već i za kvalitetu života cijele zajednice.

-Energetska obnova ovog objekta financirana je sredstvima EU putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Ministarstva graditeljstva. Osim ovih radova koji su vezani za energetsku obnovu, izvode se i radovi unutarnjeg uređenja, svega što je neophodno kako bi ovaj Dom zablistao u svom najboljem sjaju. Vrijednost radova koja se tiče energetske obnove je preko 600 tisuća kuna i obuhvaća energetsku obnovu, nadzor, energetski pregled i certifikat, sve one elemente koji moraju biti izrađeni u sklopu ovakvog projekta.Vjerujem kako će najveće zadovoljstvo ovime što se događa iskazati vatrogasci, ali i svi mještani – naglasila je gradonačelnica Jozić.

Zadovoljstvo, ali i zahvalu izrazio je predsjednik DVD Buk Vinko Jušić.

-Zahvalni smo gradonačelnici Jozić i Gradu Pleternici što su prepoznali želje i potrebe, ne samo našeg društva već cijele ove zajednice. Jer, vatrogasno društvo sa svojim resursima radi i služi cijelom naselju, pa tako i naša infrastruktura, naš Dom i svi pripadajući objekti služe cijelom mjestu, svim društvima i udrugama te pojedinačnim potrebama naših članova i stanovnika rekao je Jušić dodajući kako su ti radovi najveća investicija u više od 80 godina od kako je dom izgrađen.

Konačnim uređenjem dobit ćemo jedan prostor primjeren 21. stoljeću – zaključio je predsjednik Jušić.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88