Eko kamp Duboka u Velikoj primat će 200 posjetitelja (FOTO)

Autor: D.K.

VELIKA – Intenzivno se izvode radovi na izgradnji Eko kampa u Velikoj za koji je Park prirode Papuk osigurao nepovratna strana novčana sredstva. Radovi vrijedni 2,8 milijuna kuna u cijelosti se financiraju stranim sredstvima UNDP-a iz Globalnog fonda za okoliš (GEF) kroz projekt PARCS, a započeti su početkom ožujka i trebali bi prema riječima ravnateljice Parka prirode Papuk, mr.sc. Kristine Kožić biti gotovi do srpnja mjeseca, do kada je ugovoreni rok sa izvođačem radova.

mr.sc. Kristine Kožić, ravnateljice Parka prirode Papuk,

-Vjerujem da će radovi na izgradnji eko kampa biti gotovi i prije. Unatoč ovim vremenskim prilikama radovi se izvode prema planiranoj dinamici – istakla je ravnateljica Kožić.

Eko kamp će prema planu imati 11 platoa za kampere-kamp kućice. Svaki plato odnosno svaka kamp kućica će imati svoju infrastrukturu, priključna mjesta za električnu energiju i vodu. Kamp će imati bio pročišćivač tako da će sve biti ekološki, a biti će postavljeni i solarne ploče za toplu vodu.

-Biti će mjesta i za šatore što je također projektom predviđeno. Kamp će biti kapaciteta za 200 osoba. Kamp će imati i sanitarni čvor uz koji će biti tuševi, a predviđena je i mala kuhinja – dodaje ravnateljica Kristina Kožić i naglašava kako će kampom upravljati Park prirode Papuk od kojeg će se ostvarivati i određeni prihodi.

Što se tiče popunjavanja mogućih kapaciteta u kampu već se stupilo u kontakt sa Hrvatskom udrugom kampera s kojom se od prošle godine razgovara koja je upoznata, njihovi čelnici o početku i završetku radova na kampu koji je za sada jedan jedini u Slavoniji.

Intenzivno se radi i na promidžbi kampa, kako prema domaćim tako i inozemnim kampistima, koji će posjetiteljima omogućiti ugodan boravak u prirodi, a djelatnicima Parka adekvatan prostor za organiziranje škola u prirodi kroz višednevni boravak djece u kampu.

-Eko kamp Duboka zasigurno će doprinijeti razvoju lokalne zajednice, te će našu Veliku vratiti na kartu popularnih turističkih destinacija, kamo zasluženo i pripada – zaključila je ravnateljica Kristina Kožić.

 

 

Više iz kategorije