„Eko Emić“ u Ruševu ima zapregu koja je vozila Čarugu na ženidbu, starinsku kuću, tri ribnjaka, te prostore za smještaj i šetnje u prirodi

Autor: Jelenko Topić

RUŠEVO – OPG „Eko Emić“ je obiteljsko poljoprivredno imanje u vlasništvu Sanje i Željka Emića smješteno u ovom malom selu čaglinskog kraja. Oni su zapravo začetnici seoskog turizma jer raspolažu otvorenim i zatvorenim prostorima za druženja, obiteljske svečanosti(krizme, krstitke, rođendani i slično) i višednevni boravak u prirodnom okruženju nekadašnje Slavonije.

-Mi smo uspjeli višegodišnjim radom izgraditi skromni i ugodni ranč u čistom prirodnom okruženju sa tri mala jezerca. Ranč se nalazi u podnožju Dilj gore nedaleko Sovskog jezera, a ta planina okružena je predivnim zelenim brdima, koja izuzetno privlače planinare i ljubitelje prirode- kaže nam Željko pokazujući staru slavonsku kuću u kojoj su sobe sa očuvanim namještajem starim gotovo stotinu godina.
Cijelo imanje smješteno je na pet hektara zemljišta, a na njemu je mnogo zatvorenih i otvorenih prostora, te tri ribnjaka namijenjena ljubiteljima pecanja na ribe kao što su šaran, amur, smuđ i druge.

Tu su pašnjaci sa svinjama, kokošima, zečevima i ovcama koje se hrane u netaknutoj i nezagađenoj prirodi, a za te potrebe Emići obrađuju čak trideset hektara poljoprivrednog zemljišta trudeći se stvoriti što bolji ugođaj ruralnih krajeva poželjan poslovnim ljudima, ljubiteljima prirode i planinarima pogotovo iz urbanih područja naše zemlje i inozemstva. Na ranču je i pet arapskih konja namijenjenih za jahanje. Imaju u blizini i šest hektara šume gdje se možde gljivariti i sakupljati šumske plodine što je moguće i tijekom pohoda do Sovskog jezera i pitomim obroncima Dilj gore do Buka.

A posebna zanimljivost Eko imanja Emić u Ruševu, koje obiluje nizom starina, jesu drevna drvena zaprežna kola u kojima se za vrijeme ženidbe vozio legendarni slavonski pustolov Jovo Stanisavljević Čaruga koji je bio strah i trepet većeg dijela Slavonije zbog pljački i razbojstava velikaša, te lijepog odnosa i pomoći sirotinji toga vremena.

Evo na kraju kontakata:Eko Emić, Ruševo 136- Čaglin, a osobe su Željko Emić mob: +358 098 188 5569,Email: zeljkoemic136@gmail.com, te Danijel Emić mob: +358 095 866 3251, Email: danijelemic@gmail.com.

Foto: D. Mirković 

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: