Eh, da, mačke i hladnoća – to je priča koja zahtjeva posebnu pozornost: Mačja obitelj iz požeške Sokolove ulice…!

Autor: D.K.

Hladno vrijeme mačke podnose jednako loše kao i ljudi. Nemojmo se zavaravati – sve je u redu dok se krećemo, ali zamislite da morate spavati dok su vanjske temerature oko 10 stupnjeva ili čak i manje? Za mačke je tako najvažnije da u ovo doba godine budu unutra, na toplom.

Ovih je dana hladnog vremena sve više, a sunca i njegovih toplih zraka sve manje. Oni koji imaju mačke koje slobodno žive između kuće i vanjskog svijeta vjerojatno su već primijetili kako njihova mica maca sve češće i sve radije vrijeme provodi u domu. Najudobnije se osjećaju sklupčane uz topli radijator ili kamin.

Ako naše mice mace ne uspiju “izboriti” se za kutak toplog prostora one se snađu i nastoje prebroditi niske vanjske temperature. Priroda se pobrinula da nas nauči kako joj odoljevat i što lakše prebrodti.

Ova mačija obitelj iz požeške Sokolove ulice, koju je objektivom zabilježio naš svestrani foto reporter Dule spas od niskih teperatura spas su potražile da budu sklupčane Naježena dlaka i krzno štiti, ali u klupku zbijenima jedna do druge daje zajedničku toplinu. U tom zajedništvu one jačaju obiteljske veze i pokazuju čovjeku što znači kad su jedne uz drugu. Iz toga proizlazi da i od mica maca možemo nešto naučiti.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek