EDUKACIJSKA RADIONICA O PREHRANI I ZDRAVLJU: Smoothi od povrća, samoniklog i ljekovitog bilja (FOTO)

Autor: D.K.

POŽEGA – Smoothi , usitnjavanje sirovog povrća, voća i lisne mase miksanjem bilo je ponovo tema na Edukacijskoj radionici o prehrani i zdravlju. O tome su govorili nutricionisti Andrea  Drkulec, Snježana Pilon i poznati gastro majstor Anđelko Ledić.

Radionica je bila u cijelosti praktična. Za pripremu smooothija korišteno je samoniklo i ljekovito bilje, povrće te sezonsko voće. Tako su se u pripravi našle stabljike graška, boba, kopriva, kupus, blitva, rikula, mlada raštika, krastavci, kelj, zelena salata, luk vlasac, rotkvice, petrovac, neven, cvijetovi bazge i dr. Isprobavane su razne kombinacije bilja s dodatkom jagoda ili banana, zaslađene medom ili sokom od eukaliptusa. Bilo je i kombinacija s dodatkom mlijeka od soje ili jogurta.

Sve u svemu treba reći da je radionica bila izuzetno zanimljiva, te je pokazala da se u pripravi smoothija može koristiti gotovo sve bilje, samo ga treba poznavati. Recimo na kraju da ovakav način prehrane ne može biti osnovni, već samo kao nadopuna, kao jedan od obroka.

Organizator ovih radionica je tvrtka Grbić d.o.o. iz Požege. U radionicu se uključila i požeška tvrtka Alles koja je nagradila polaznike radionice praktičnim uređajima za pripremu smoothija.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije