Edukacija vinara uz kušanje crnih vina požeškog Veleučilišta

Autor: DK

Edukativno kušanje vina u sklopu suradnje Veleučičilišta u Požegi sa članovima požeške Udruge vinogradara, vinara i voćara “Stjepan Koydl”, prekinuta u ožujku ove godine zbog pandemije koronavirusa nastavljena je u veleučilišnom podrumu iznad podgorja. Ovoga puta kušala su se crna vina iz proizvodnje ove visokoškolske ustanove.

Mr. sc. Stanko Zrinšćak, profesor na Veleučilištu bio je voditelj edukacije.

– Na ranijim edukacijama bili smo usredotočeni na bijela vina, posebice graševine koje su najviše zastupljene u ovom kraju i najzanimljivije za proizvodnju. Crna vina koja u požeškom kraju daju izvanredne rezultate su nažalost u drugom planu – kazao nam je profesor Zrinšćak.

Edukacija se sastojala u kušanju crnih vina, merlota, pinota, cabarnet sovignona i syraha prošlogodišnje berbe iz inoks bačvi i starijih vina tog sortimenta koja su prošla sve faze proizvodnje, te su spremna za tržište. Raspravljalo se o karakteristikama mladih vina i njihovim već u drvenim bačvama odležanim pandanima.

– Nastavljamo dugogodišnju suradnju sa Veleučilištem gdje je dio naših članova ranije prošao edukaciju za vinare i podrumare – kazao nam je Zlatko Vuković, predsjednik Udruge „Stjepan Koydl“. Nazočni su vinari sa velikim zanimanjem pratili riječi profesora Zrinšćaka.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: