Edukacija vinara uz kušanje crnih vina požeškog Veleučilišta

Autor: D.K.

Edukativno kušanje vina u sklopu suradnje Veleučičilišta u Požegi sa članovima požeške Udruge vinogradara, vinara i voćara “Stjepan Koydl”, prekinuta u ožujku ove godine zbog pandemije koronavirusa nastavljena je u veleučilišnom podrumu iznad podgorja. Ovoga puta kušala su se crna vina iz proizvodnje ove visokoškolske ustanove.

Mr. sc. Stanko Zrinšćak, profesor na Veleučilištu bio je voditelj edukacije.

– Na ranijim edukacijama bili smo usredotočeni na bijela vina, posebice graševine koje su najviše zastupljene u ovom kraju i najzanimljivije za proizvodnju. Crna vina koja u požeškom kraju daju izvanredne rezultate su nažalost u drugom planu – kazao nam je profesor Zrinšćak.

Edukacija se sastojala u kušanju crnih vina, merlota, pinota, cabarnet sovignona i syraha prošlogodišnje berbe iz inoks bačvi i starijih vina tog sortimenta koja su prošla sve faze proizvodnje, te su spremna za tržište. Raspravljalo se o karakteristikama mladih vina i njihovim već u drvenim bačvama odležanim pandanima.

– Nastavljamo dugogodišnju suradnju sa Veleučilištem gdje je dio naših članova ranije prošao edukaciju za vinare i podrumare – kazao nam je Zlatko Vuković, predsjednik Udruge „Stjepan Koydl“. Nazočni su vinari sa velikim zanimanjem pratili riječi profesora Zrinšćaka.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88