Edukacija službenika za informiranje u tijelima javne vlasti (foto)

Autor: DK

POŽEGA – Blizu 40 – ero službenika za informiranje u tijelima javne vlasti danas je sudjelovalo u radionici što ju je Grad Požega organizirao u suradnji s Uredom Povjerenice za informiranje RH. Edukacija je bila namijenjena službenicima za informiranje koji primjenjuju odredbe Zakona o pravu na pristup informacijama u tijelima javne vlasti na području Grada Požege i Požeško-slavonske županije. Radionicu su vodile mr.sc. Dubravka Bevandić, dipl.iur., voditeljica Službe za zaštitu prava na pristup informacijama i stručna suradnica Ivana Banjavčić, mag. odnosa s javnostima.

Sudionike radionice je pozdravio gradonačelnik Vedran Neferović, istaknuvši – Želja nam je biti na dispoziciji onima koji zatraže određenu informaciju. Sigurno ćete se i vi sretati sa željom javnosti da zna ono što se radi i što se događa u upravi ili ustanovama gdje radite. To je dio današnjeg načina života, kada se traži informacija. I mi u Gradu nastojimo dati i biti otvorenih vrata u tom pristupu, iako često nije moguće zbog ograničenja biti istog dana na usluzi. Od početka našeg rada nastojimo puno otvorenije surađivati s građanima, udrugama, političkim strankama, kad je u pitanju informiranje o svemu što se događa i u gradskoj upravi – .

Polaznike je pozdravio i Nino Smolčić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Požege: – Vaš dolazak pokazuje opravdanost ove radionice. Otvorenost je naš stav od 2013. godine, postavljamo nove standarde. Prije samo par godina za pristup informacijama trebalo je za presliku dokumenta u Gradu platiti 10 kuna, što je poništeno. Želimo Požegu pozicionirati u jednom boljem svjetlu na rang-listi transparentnosti, jer je to naša obveza prema korisnicima informacija, prema javnosti. To nije pitanje samo pitanje političke odgovornosti, već društvene odgovornosti i povjerenja prema onima koji su nas birali- .

Povjerenik za informiranje predstavlja neovisno tijelo za zaštitu, praćenje i promicanje prava na pristup informacija, tako da je jedna od njegovih zadaća održavanje edukacija u svrhu zaštite prava na pristup informacijama. Prije radionice održan je kraći susret za novinare, s naglaskom na razliku u primjeni Zakona o medijima i Zakoina o pravu na pristup informacijama.

DSC_0198

/Izvor: pozega.hr, foto:pozega.eu/

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: