Educirali ih HGSS-ovci: Prvi požeški “diplomirani” organizatori turističkih sadržaja u prirodi

Autor: D.K.

POŽEGA – Pustolovni turizam sve više postaje dio svakodnevne ponude hrvatskog turizma, posebice onog na kontinentu. Kako bi spremno odgovorili novim izazovima turizma, Hrvatska gorska služba spašavanja i Gospodarska komora Požeško-slavonske županije organizirali su edukaciju za nositelje i organizatore turističkih sadržaja.

U sklopu dvodnevnog programa 30-ak je polaznika učilo kako sigurno voditi izlete i ture, bilo da je riječ o planinarenju, jahanju, raftingu, kanjoningu, sportskom penjanju, biciklizmu ili nekoj drugoj aktivnosti u prirodi.

Polaznici su se ujedno upoznali s osnovama  meteorologije, kartografije i orijentacije, a praktično su primijenili znanja stečena u području pružanja prve pomoći u slučaju nesreće i drugih opasnosti u prirodi.

Edukaciju u Požegi su provodili Zvonimir Miler, predsjednik Strukovne skupine za turizam i ugostiteljstvo Županijske komore Požega, odnosno član Vijeća Zajednice za pustolovni turizam te instruktori HGSS-a Mladen Mužinić, Željko Arnautović, Dubravko Butala i dr. Borislav Aleraj.

-Od 1. siječnja ove godine zakon je segmentirao oblike turizma. Edukacije poput ove trebaju postati osnovna edukacija za svakog tko se planira baviti pustolovnim turizmom, a naknadno će se dodatno specijalizirati za određena područja kao npr. planinarstvo, sportsko penjanje, biciklizam i sl. Osnovna je intencija da se uvede red u brzorastući trend u turizmu što zakon do sada nije adekvatno pratio – pojašnjava Zvonimir Miler, član Vijeća Zajednice za pustolovni turizam.

Polaznicima će biti dodijeljeni certifikati o završenoj obuci za nositelje i organizatore turističkih sadržaja.

Edukacija se na razini države provodi već dugo godina. U Požegi je održana po prvi put, a u planu je da se organizira svake godine.

 

 

[FAG id=240761]

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88