Džungla uz ivicu kolnika državne ceste ka Našicama: Isti prizori kao i prošle godine /FOTO/

Autor: DK

Isti prizori, nepokošene trave uz Državnu cestu Požega-Našice između Rajsavca i Bekteža, gotovo svake godine se ponavljaju. Prošle smo godine, o tome pisali, i tražili žurnu intervenciju nadležnih, Hrvatskih cesta, da se uz bankinu pokosi trava kako ta dionica ne bi izgledala kao džungla.

Trava je uz cestu na nekim mjestima i do jednog metra koja smanjuje vidljivost vozačima. Posebna priča je divljač na ovim područjima koja može iz tako visoko obrasle travurine naglo izletjeti na kolnik što sudionici u prometu ne mogu na vrijeme uočiti.

Postavlja se pitanje kolika je vrijednost te kosidbe i koliko vremena treba jednom stroju da pokosi bankine s obje strane kolnika na toj relaciji.

Poznato je da tom cestom upravlja, a to znači i da je održava državna tvrtka „Hrvatske ceste“ u koju se slijeva ogroman novac jer sudionici u prometu višestruko plaćaju naknadu za ceste kroz registraciju vozila, porez na motorna vozila, cijenu goriva itd, itd.

Teško se oteti dojmu da nije riječ o nemaru i neodgovornosti onih koji su za to zaduženi(i plaćeni!) jer izgovor da novca nema sigurno ne stoji i nije opravdanje.

Postavlja se pitanje smatraju li se „Hrvatske ceste“ odgovornima za ovakvo stanje. Znaju li oni da zbog takvog stanja sudionici u prometu mogu pokrenuti sudski postupak protiv njih ako misle da je za neke nesreću kriv onaj tko ne održava cestu. To dakako može donijeti nesagledive posljedice i štetu.

Uputili smo Hrvatskim cestama upit o ovom problemu koji ćemo odgovor objaviti po njegovom primitku.

Foto: D. Krstanović

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj: