Dvodnevni program povodom Međunarodnog dana plesa

Autor: S.P.

Ilijana LončarPOŽEGA – Međunarodni dan plesa, 29. travnja, i ove će godine biti obilježen u Požegi zahvaljujući UO Plesna radionica Ilijane Lončar. Pripremljen je dvodnevni program u čijem je središtu već poznati projekt “Go out and dance” koji sve plesače, ljubitelje plesa i lijepog pokreta poziva na zajedničko druženje izvan plesnih i kazališnih dvorana, najavila je na konferenciji za novinare Ilijana Lončar.

Kao uvertira u Međunarodni dan plesa, u četvrtak 28. travnja u Gradskom kazalištu Požega gostuje profesionalna plesno-lutkarska predstava”Minimi” u produkciji Dječjeg kazališta Dubrava, Umjetničkeorganizacije VRUM  i Prostora Plus iz Rijeke. Izvođački tim predstave čine Petar Cvirn, Ana Mrak i Arijana Pospišil, a režiju i koreografiju potpisuju Sanja Tropp Frühwald i Till Frühwald. “Predstava će biti izvedena u tri termina od 10,15, 11,30 i u 16,00 sati za učenike osnovnih škola te članove plesnih studija Požeško-slavonske županije. Uz predstavu koja na interaktivna način propituje odnose između djece i odraslih bit će predstavljeno djelovanje i Kliker platforme, prve hrvatske platforme koja potiče razvoj plesa za mladu publiku, a u koju je uključena i UO Plesna radionica Ilijane Lončar,” najavila je Ilijana. Istog dana, u Gradskom muzeju Požega održat će se otvorenje izložbe “Ajmo se igrati” gdje će Ilijana sudjelovati s koreografijom iz kultne predstave Gradskog kazališta Požega “Pinokio”.

Vrhunac plesnog slavlja je “Go out and dance” najavljen za sam Dan plesa 29. travnja. Ove godine plesat će se na prostoru Rekreacijskog centra u Požegi,  od 17 sati , a očekuje se više do tri stotine sudionika. “Dan plesa započinjem u Katoličkoj osnovnoj školi gdje ću održati radionicu kreativnog plesa s djecom u suradnji s udrugom “Ples i dijete” DACI Hrvatska u kojoj je također umjetnička organizacija već duži niz godina angažirana, a koja upravo potiče edukaciju djece koja se ne bave plesom na kreativno promišljanje plesa unutar školskog sistema,” rekla je Ilijana. U središnjem programu Go out and dance, uz domaćine plesače Plesne radionice Ilijane Lončar, sudjelovat će Plesni studio Marine Mihelčić, Studio Excite, Cvjetići glazbe iz Pleternice, Dolce iz Pakraca, plesne sekcije iz gradskih osnovnih škola , učenici  OŠ Vladimir Nazor iz Trenkova i drugi.

“Cilj je da se djeca, izvođači i publike druže, da zajedno plešemo, slušamo glazbu i slavimo ples. Posebno iznenađenje pripremamo u suradnji s Plesnim centrom Tala i Nomadskom plesnom akademijom. Na njihovu inicijativu u 18 sati svi zajedno ćemo, izvođači i  publika, ovdje na košarkaškom igralištu napraviti jednu živu skulpturu. Uplesat ćemo u skulpturu, ostati dvije minute, poslikati se i poslati fotografije u Zagreb i na taj način bit ćemo spojeni svi koji slavimo Međunarodni dan plesa diljem Hrvatske, a onda i svijeta,” rekla je Ilijana. Uz to, istu večer plesači Plesne radionice Laura Lončar i Luka Knežević otplesat će dvije koreografije na svečanosti obilježavanja obljetnice Ekonomske škole.

Više iz kategorije