Dvije večeri „Aurea festa“ u petak i subotu sele u Grabrik

Autor: Jelenko Topić

SONY DSCPOŽEGA – Zbog najave loših vremenskih prilika sa olujnim nevremenom u subotu popodne i uvečer odlučili smo u dogovoru sa odgovornim ljudima Hrvatske televizije dvije zadnje večeri „Aurea festa 2015.“ preseliti u dvoranu Grabrik – istakao je na konferenciji za novinare direktor festivala Veljko Valentin Škorvaga dodavši da je riječ o Festivalu popularne glazbe u petak 4. rujna i „Zlatnim žicama slvonije“ u subotu 5. rujna.

Te dvije večeri izvodit će se po 17 novih zabavnih, odnosno tamburaških pjesama, a nakon toga tijekom obje večeri bit će izvedeni i najveći hitovi sa ranijih požeških festivala tako da će ekipa HTV sa te dvije večeri snimiti četiri emisije u ukupnom trajanju od 280 minuta!

Od danas u Turističkoj zajednici grada građani mogu podignuti besplatne ulaznice i to samo dvije po osobi (kako bi se spriječile zloupotrebe), a to će isto moći učiniti poslijepodne na posebnom štandu u Pješačkoj zoni, te uvečer na štandu uz pozornicu na Trg sv. Trojstva za vrijeme koncerta Ivana Zaka.

Ulični festivali u Pješačkoj zoni će se nastaviti ovisno o vremenskim prilikama, a direktorica Turističke zajednice grada Silvija Podoljak najavila je održavanje najavljenog polumaratona u subotu od 9 sati sa startom na Trgu sv. Terezije, dok se još traži rješenje za održavanje Festivala povijesnih postrojbi.

Nažalost, zbog tehničkih razloga Poljoprivredna TV neće biti u mogućnosti izravno prenositi te dvije večeri, kao što je to činila prethodnih festivalskih dana, a nema ni tehničkih mogućnosti da se festivalski koncerti iz dvorane projiciraju na video zidu u središtu grada.

Više iz kategorije