Dvije građanske inicijative predlažu svojim potpisima da nagradu grada za životno djelo dobije novinar pozega.eu portala Jelenko Topić

Autor: D.K.

Grad Požega raspisao je javni poziv za predlaganje kandidata za ovogodišnje gradske nagrade koje će biti dodijeljene za Grgurevo. Savjet za zaslužne građane i javna priznanja je tijelo koje će predložiti dobitnike ovogodišnjih nagrada, a konačnu odluku donose vijećnici Gradskog vijeća.

Kako smo saznali dvije građanske inicijative predložit će tom Savjetu da jedan od ovogodišnjih dobitnika nagrade za životno djelo bude umirovljeni dugogodišnji požeški novinar Jelenko Topić koji je još uvijek aktivan u više medija. Jedna od inicijativa okupila je javne i kulturne radnike požeškog kraja, a druga braniteljsku populaciju. Obje prikupljaju potpise, te će svoj prijedlog zajedno sa njima, uputiti gradskim službama. Potpise će prikupljati u subotu 9. siječnja od 9 do 11 sati na Trgu Sv. Trojstva 7 (ulaz između kavane Boba i knjižare Školska knjiga).

Topić je bio novinar Požeškog lista od 1974. do 1978. godine otkada je dopisnik Večernjeg lista do 2012. godine. Pisao je za više desetaka medija uključujući radio i tv postaje. Pokrenuo je emisiju Radio Superton koja je naklon dvadesetak godina preselila na Poljoprivrednu televiziju kao TV Superton, a u njoj je uživo sviralo više od 400 glazbenih sastava iz RH i inozemstva.

Zajedno sa nekoliko požeških entuzijasta 1986. je pokrenuo strip magazin Patak kojemu je bio glavni urednik, a Patak je dobio sva priznanja uključujući i državnu novčanu potporu. Jedan je od obnovitelja festivala Zlatne žice Slavonije, a unazad petnaestak godina je umjetnički ravnatelj festivala Zlatni glas zlatne doline u Kaptolu.

Nositelj je spomenice domovinskog rata i dobitnik Zlatne plakete Hrvatskog lovačkog saveza.

Od 1994. godine objavljuje i uređuje Požeški pučki kalendar, autor je desetak knjiga povijesnog karaktera, a objavio je više od 50 albuma tamburaške i folklorne glazbe solista i sastava s područja Slavonije.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88