Dvije djelatnice prodavaonice Orljava u Pješačkoj zoni Požege uredile izlog u festivalskom ozračju

Autor: Jelenko Topić

Vrijedne i marljive dvije djelatnice prodavaonice požeške konfekcije Orljava u Florijanovoj ulici Pješačke zone Požege uredile su izlog uz festivalske dane iako ove godine nema natjecanja,  izbora i nagrađivanja najljepših izloga tijekom Aurea festa. Nije nam poznato ima li ovih dana još uređenih izloga u ovakvom stilu, no ovaj svakom prolazniku zasigurno zapne za oči.

Kako je poznato tijekom proteklih godina one su za uređenje ovog izloga u više navrata dobile vrijedne nagrade. Naviku da izlog urede one su zadržale.

One su izlog ukrasile dijelovima izvorne narodne nošnje požeškog kraja, vezenim uradcima, te starim upotrebnim predmetima, a bilo je tu i domaćeg kruha iz krušne peći premazanog svinjskom masti i posutog paprikom. Sve što se može vidjeti podsjeća nas na djetinjstvo, a odiše vremenima nekadašnje Slavonije koja su odavno prohujala pred naletom globalizacije i novih tehnologija.

Ipak nostalgični pogledi prolaznika ovim dijelom grada pokazuju da je trud njihovih ruku bio opravdan jer je tako Požega odisala festivalskim ugođajem u duhu svoje višestoljetne tradicije.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88