Dvadeset četiri ekipe na tradicionalnom malonogometnom turniru u Brodskom Drenovcu, ekipa “Vinko i prijatelji” pobjednici

BRODSKI DRENOVAC – Pobjednik ovogodišnjeg 21.Memorijalnog malonogometnog noćnog turnira je ekipa ,,Vinko i prijatelji” koja je rezultatom 2:1, u finalnoj utakmici u nedjeljnim ranojutarnjim satima, pobijedila ekipu drennovačko-pleterničkog ,,Valentina”.

Turnir, koji svake godine organizira nogometni klub Hrvatski dragovoljac u čast i spomen na četiri poginula hrvatska branitelja, Peru Parića, Antu Kukuruzovića, Dragoja Davidovića i Vitomira Baltića otvorio je župan požeško-slavonski Alojz Tomašević uz nazočnost saborskog zastupnika Franje Lucića, koji su prije početka turnira položili vijence i zapalili svijeće ispred spomen obilježja pokaraj stare općine. Počast poginulim braniteljima još su odali, rodbina i suborci, te Udruga žena iz Drenovca.

Na turniru su sudjelovale dvadeset i četiri ekipe s područja Požešk-slavonske i Brodsko-posavske županije. Uz kvalitetno suđenje sudaca i sportsko ponašanje svih sudionika, zadržana je visoka kvaliteta i ugled ovog turnira u odnosu na njegov karakter i tradiciju.

Pučko veselje koje prati ovu manifestsciju i ove je godine, uz dobru gastronomsku ponudu i glazbu, okupilo više učesnika i posjetitelja nego li što Drenovac ima stanovnika, a to znači preko sedam stotina.

I ovom prigodom drenovački turnir dokazao je da sa pravom nosi epitet najvećeg i najmasovnijeg na ovim prostorima.

Tekst i foto: Franjo Memedović

0 Comment