Dva mjeseca u brestovačkom kraju nije rođeno ni jedno dijete

Bolnica-Požega-2POŽEGA – Prema podacima koje dobivamo od Opće županijske bolnice Požega tijekom kolovoza je ove godine rođeno 29, a u rujnu 35 beba. Dok je ohrabrujući podatak da je šestero djece rođeno više u rujnu u odnosu na kolovoz svakako je zabrinjavajuće što se brestovačka općina ne može pohvaliti jer nema niti jedno novorođeno dijete u ta dva mjeseca.

Sa čaglinskog područja u kolovozu ni jedna obitelj nije dobila jedno novorođenče dok je rujan za to područje popravio statistiku, rodilo se njih dvoje. Sa područja grada Kutjeva i općine Jakšić, kada se gleda kolovoz i rujan isti je broj novorođenih po troje, u kaptolačkoj općini u kolovozu je rođeno petero dok je u rujnu rođeno jedno dijete.

Blagi porast novorođenih gledajući na kolovoz i rujan evidentan je na području Velike, Pleternice i grada Požege. U veličkoj općini je rođeno u kolovozu troje dok je u rujnu petero. Na pleterničkom području je u kolovozu rođeno sedam, a u rujnu devet beba. Grad Požega ima četvero više novorođenih jer je u kolovozu rođeno osmero djece dok ih je u rujnu dvanaest novorođenih.

Ukupno gledajući područje Požeštine u kolovozu je rođeno 15 curica, te 15 dječaka 14, a u slijedećem mjesecu 16 curica i 19 dječaka.

U usporedbi sa prethodnim razdobljima broj novorođenih beba je evidentno u padu pa se s pravom trebamo biti zabrinuti i dati na „zaduženje“ institucijama da poduzmu populacijske mjere radi podizanja nataliteta kako bi se mlade obitelji motivirale i odlučivale za povećanje svojih obitelji.

(Foto: pozega.eu)

0 Comment

Send a Comment