Dva ministra u Požegi

Autor: D.K.

SDP ministriPOŽEGA– Uz stranačke aktivnosti vezanih za Požeško slavonski SDP, Požegu su posjetila dva ministra, Siniša Hajdaš Dončić, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture te Ranko Ostojić, potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova. Shodno tomu upriličen je kraći razgovor sa novinarima na kojem je nazočio i domaćin Zdravko Ronko, saborski zastupnik.

U uvodnom se dijelu Ronko pohvalio kako ja SDP napravio izuzetno puno iako na prvi pogled tako to ne izgleda. Naglašava da je trebalo napraviti reda i stvoriti podlogu i stvoriti osnove kako bi mogli krenuti dalje i izvući zemlju iz “gliba”.

Moglo bi se zaključiti da ministar Dončić nije bio baš previše spreman na neke odgovore koje su mu uputili novinari. Za to može biti opravdanje upravljanje velikim resorom pa mu je za konkretnije odgovore pripomogao i detaljnija obrazloženja dao Zdravko Ronko. Pitanja su se ponajviše se odnosila na izgradnju željezničke pruge Pleternica-Čaglin-Našice na što je Ronko potvrdio da je jednim dijelom došlo do usporavanja radova iz objektivnih razloga. Unatoč usporenim radovima Ronko naglašava da će do kraja godine ipak biti dovršena pruga  Pleternica-Čaglin-Našice.

TRAČNICE 2

Na pitanje vezano za brzu cestu Pleternica-Požega-Brestovac, ministar Dončić naglašava, da je za istu je u tijeku izrada projektne dokumentacije a samim time u tijeku je i proces kako bi se stvorili preduvjeti za ishodovanje potrebitih dozvola. Ističe i kako je u Požeško-slavonske županijske ceste tijekom 2013. godine uloženo 14.000.000 kuna.

Vezano uz aktualnu situaciju u Bosni i Hercegovini, ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, kaže da ne želi “da netko zaziva takvu stvar” i da je to žalosna slika kod naših susjeda. Za sve to, takvo nasilje nema nikakvog opravdanja, a Hrvatska vlada je pozvala na mir i ne nasilje. Za slučaj Sisačke županice ministar Ostojić se ograđuje i ne želi se u to previše komentirati jer su to poslovi koje odrađuje DORH u skladu sa zakonskim ovlastima. Uslijedilo je i pitanje vezano za reorganizaciju Policijskih uprava što ministar potvđuje da je u tijeku i da idu u korak i sa drugim institucijama koje žele da određene institucije budu učinkovitije i funkcionalnije. MUP provodi određene pilot projekte u Policijskim postajama nakon čega će uslijediti ono za što se ukažu potrebe, ali nikako na štetu građana.

 

 

 

 

Više iz kategorije