Dva koncerta duhovnih pjesama VIS-a „Putnici“

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Vokalno-instrumentalni sastav „Putnici“ gostovao je ovog vikenda u Požegi te održao dva zanimljiva koncerta svojih duhovnih pjesama objavljenih na njihova dva albuma.

Jedan koncert bio je namijenjen osobama lišenim slobode tj. zatvorenicima Kaznionice u Požegi koji su izuzetno toplo primili njihove izvedbe, a drugi koncert je bio u dvorani požeške Kršćanske adeventističke crkve.

Vokalno instrumentalni sastav „Putnici“ djeluje oko sedam godina.Posebnost sastava je ta sto njeguju stil etno-duhovne glazbe,dakle glazbe duhovnog karaktera ali u etno stilu ili narodnom stilu.

-Jedinstveni smo u Hrvatskoj po stilu glazbe koju izvodimo,a to je isključivo autorska glazba dakle vlastite skladbe- ističe voditelj sastava je Branko Đurišević, koji je ujedno i autor teksta, glazbe i aranžmana svih skladbi.

U sastavu je trenutno šest članova:Krunoslav Vargović-klavijature i harmonika,Branko Đurišević-bas gitara,Pavle Škulac-gitara,Denis Latin-bugarija,Boris Brkić-brač,Danijel Breščanski- mandolina. Članovi sastava su različitog zanimanja i zvanja:drvni tehničar,vozač, kamiona,inžinjer poljoprivrede,studenti i medicinski tehničar, a oni žive u gradovima Podravine, Slavonije i Baranje.

-Kao sastav odradili smo više od 70 koncerata i to većinom humanitarnog karaktera. Koncerte smo održavali diljem Hrvatske, te u inozemstvu, a gostovali smo u Austriji,Njemačkoj,Srbiji, Sloveniji,Mađarskoj,a posebno iskustvo smo doživjeli 2012. godine kod naših iseljenika u Australiji – kaže Đurišević i dodaje da su izdali dva albuma pod nazivom:”Jedva čekam dan” i “Po dobrome nek te pamte”. Na albumima ima različitih žanrova,od tamburaškog,narodnog, contry,do laganih balada.

Kad se spomene duhovna glazba,većina pomisli na sakralnu glazbu,isključivo pripremljenu samo za posebne prilike. Sastav “Putnici” izvodi glazbu iz života tj. onu koja je prepoznatljiva kao nešto blisko svakome,pjesme koje govore o našoj svakodnevnici,odnosima među ljudima, problemima,radostima i izazovima života, ali sa naglaskom na nešto vrijednije od svega ovoga sto nas okružuje, a to je ono sto nam nas Stvoritelj Bog želi dati,vrijednosti koje su daleko bolje te nas upravo to čini boljim ljudima u društvu.

Kao sastav planiraju nastaviti djelovanje u humanitarnom vidu i nadalje.U planu je izdavanje i trećeg albuma jer imaju nekoliko novih skladbi koje su u pripremi.

-Ako projekt koji je u planu ostvarimo postoji vjerojatnost i posjete našim iseljenicima i u SAD- zaključio je Đurišević i dodao da njihove nastupe i informacije o sastavu možete naći na you-tube stranicama kao i na facebooku-VIS PUTNICI.

Više iz kategorije