Dva glazbena sastava i 350 posjetitelja na „Adventu s Legendama“ sakupljali novac za obitelj pokojnog glazbenika

NA PRIREDBI JE PRIKUPLJENO 11 TISUĆA KUNA, A PRIKUPLJANJE NOVCA SE NASTAVLJA

Iznenadna smrt mladog glazbenika Đordanija Seiferta Đanija(1977.) proteklog ljeta, a dugi niz godina svirao je harmoniku i klavijature sa brojnim sastavima, te u posljednje vrijeme sa „Zlatnim strunama“ iz Đurđenovca, kao i sa „Veličkim legendama“ i drugim tamburašima ovog kraja, motivirala je Veličane da ovogodišnju 10. humanitarnu priredbu „Advent s Legendama“ posvete njegovoj obitelji prikupljajući sredstva za kupovinu harmonike Đanijevom sinu Karlu koji ide očevim stopama.

-Hvala svima za osjećaj zajedništva i potpore, okupili su se i članovi „Veličkih legendi“ koji kao sastav više ne djeluju, a Đani će ostati trajno u našim srcima kao prijatelj i vrstan svirač – kazao je pozdravljajući više od 350 posjetitelja u punoj dvorani Društvenog doma Tomislav Galić, predstavnik Turističke zajednice općine Velika. Prije toga prikazan je video zapis o Đanijevom životu.

Organizaciju priredbe pomogli su poduzetnici veličkog kraja, zatim glazbeni sastavi, a priređena je i tombola.

Najveći su doprinos su dali TS „Zlatna  dolina“ iz Požege i zabavni band „Zlatne strune“ koji su besplatno nastupili zabavljajući posjetitelje, a priređena je obilna ugostiteljska ponuda.

„Veličke legende“ su se zahvalnicom odužile glazbeniku Robertu Vojvodiću za njegov doprinos objavljivanju njihovog albuma „Ja sam bećar svi to znaju“.

Cjelokupan prihod uključujući i od prodaje pića namijenjen je za potporu Đanijevoj obitelji  tako da se prikupila pristojna brojka novca, a nazočila je supruga Danijela, te dvoje djece. Tu su bile i kamere Foto Sigme iz Našica, te rasvjetna oprema Igora Hruškara tj. „Svjetlosni centar“.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment